Introductie rotsklimmen

3 dagen
4 - 12 avonturiers
Medium
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-88-van-120
België

Introductie rotsklimmen

LEER DE BASISTECHNIEKEN VAN HET ROTSKLIMMEN
Eerstvolgende vertrek
10 mei 2024
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
€ 425
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium 6 / 20
Score Medium 6 / 20
Klimtechniek 1 / 5
Touwtechniek 1 / 5
Conditie 1 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met klimmen.
Touwtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met touwtechnieken
Conditie 1 / 5
De aanloop naar de rotsen is kort en eenvoudig. Je bent geen volle dagen op pad. Het programma biedt de mogelijkheid om in je eigen tempo te klimmen en om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

Een weekend lang in de buitenlucht met de klimsport bezig zijn; wat wil een klimmer nog meer? Ga mee op één van onze weekenden naar de Ardennen, waarin wij jou de basis van het rotsklimmen gaan bijbrengen. Tijdens dit weekend is er bovendien de mogelijkheid om je klimvaardigheidsbewijs indoor toprope te halen. Bij goed gevolg mag je daarna zelfstandig klimmen in alle klimhallen in Nederland. Kun je al zelfstandig toprope klimmen? Dan kun je van dit weekend gebruik maken om je klimvaardigheid en techniek op de rots te verbeteren!

Het ultieme weekendje weg, relaxen en genieten tijdens het klimmen op de rotsen! Tijdens de Introductie rotsklimmen staat gezelligheid en natuurlijk de rotsen centraal. De aankomst is op vrijdagavond waarna we de volle zaterdag en zondag kunnen benutten in de rotsen. We klimmen in het mooie gebied van Pont-à-Lesse dat een ideale plek is om te beginnen met buiten klimmen.  De massieven bieden een schitterend uitzicht over de Lesse-vallei.

Heb je deze cursus rotsklimmen afgerond? Dan is de cursus indoor voorklimmen gevolgd door  outdoor voorklimmen - single pitch een mooie volgende stap richting het zelfstandig outdoor rotsklimmen.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Een weekend klimmen in de Ardennen
 • Behaal je klimvaardigheidsbewijs indoor toprope
 • Leer basistechnieken van het rotsklimmen
 • Gezelligheid met je klimmaatjes

Introductie rotsklimmen programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. In de avond ontmoet je de instructeur(s) en neem je samen het programma van het weekend door.

De Pont-a-Lesse vallei
De Lesse vallei

Zaterdag - De basis van het rotsklimmen

Je start de zaterdag goed met een lekker ontbijt waarna je op pad gaat naar de rotsen. Je leert de basistechnieken van het klimmen en het zekeren. Na de hele middag te hebben geklommen wandelen we terug naar het basecamp, waar we na het avondeten de dag afsluiten bij het kampvuur.

IMG20220702141010
Abseilen!

Zondag - Oefening baart kunst

Vandaag staat er weer een flinke dag klimmen op het programma, maar voordat we naar de rots gaan eerst goed ontbijten! 's Ochtends behandelen de instructeurs nieuwe touwtechnieken die na de lunch uitgebreid kunnen toegepast kunnen worden op de rots. In de middag is er een afsluitend examen voor het klimvaardigheidsbewijs indoor toprope. Aan het eind van de middag neem je afscheid van je groep en rijd je voldaan naar huis!

20220703-DSC_3743
Uitdagende routes klimmen

Extra informatie

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms liggen de klimgebieden, zoals Pont-à-Lesse, op loopafstand. Andere gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf het Mountain Network basecamp bij de barrage op camping Villatoile. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard stellen we samen een carpool schema op.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten. 

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagavond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijd is voor eigen rekening.

Overnachting

Mountain Network biedt de mogelijkheid om tegen meerprijs op de camping een tweepersoons koepeltent voor je op te zetten. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

Instroomeisen

Om deel te nemen aan deze cursus heb je geen voorgaande klimervaring nodig. Er wordt tijdens dit programma namelijk alle ruimte geboden om kennis te maken met het (outdoor) klimmen én je klimvaardigheidsbewijs indoor toprope te halen. Heb je wel al klimervaring? Dan is dit weekend uitermate geschikt om ervaring op te doen op de rotsen!

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches
 • CO2 compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50)
 • SGR bijdrage (€ 5,-)

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
10 mei 2024 - 12 mei 2024
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 425
17 mei 2024 - 19 mei 2024
8 van de 12 plaatsen
Gegarandeerd vertrek
 
€ 425
7 juni 2024 - 9 juni 2024
10 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 425
5 juli 2024 - 7 juli 2024
6 van de 12 plaatsen
Gegarandeerd vertrek
 
€ 425
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-88-van-120

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op