Introductie rotsklimmen

3 dagen
4 - 12 avonturiers
Light
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-88-van-120
België

Introductie rotsklimmen

LEER DE BASISTECHNIEKEN VAN HET ROTSKLIMMEN
Eerstvolgende vertrek
6 mei 2022
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
€ 225
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Light
4 / 20
Klimtechniek 1 / 5
Touwtechniek 1 / 5
Conditie 1 / 5
Afzien 1 / 5
Klimtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met klimmen.
Touwtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met touwtechnieken
Conditie 1 / 5
De aanloop naar de rotsen is kort en eenvoudig. Je bent geen volle dagen op pad. Het programma biedt de mogelijkheid om in je eigen tempo te klimmen en om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 1 / 5
Overnachtingen in een bed en maaltijden worden verzorgd.

Een weekend lang in de buitenlucht met de klimsport bezig zijn; wat wil een klimmer nog meer? Ga mee op één van onze weekenden naar de Ardennen, waarin wij jou de basis van het rotsklimmen gaan bijbrengen!

Het ultieme weekendje weg, relaxen en genieten tijdens het klimmen op de rotsen! Tijdens de Introductie rotsklimmen staat gezelligheid en natuurlijk de rotsen centraal. De aankomst is op vrijdagavond waarna we de volle zaterdag en zondag kunnen benutten in de rotsen. We klimmen in het mooie gebied van Pont-à-Lesse dat een ideale plek is om te beginnen met buiten klimmen.  De massieven bieden een schitterend uitzicht over de Lesse-vallei.

Heb je deze cursus rotsklimmen afgerond? Dan is de cursus Outdoor voorklimmen – Single pitch een mooie volgende stap richting het zelfstandig outdoor rotsklimmen.

Bezoek onze informatiebijeenkomst

Waarom deze cursus?

 • Een weekend klimmen in de Ardennen
 • Leer basistechnieken van het rotsklimmen
 • Gezelligheid met je klimmaatjes

Ervaringen van andere deelnemers

Ik ben zeer positief over Mountain Network. Van begin tot het eind was het perfect georganiseerd. Alle informatie vooraf was nuttig en iedereen die ik heb gesproken zeer behulpzaam. Kortom, een hele tevreden klant!

Ingrid, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Erg leuk en goed programma! Goede opbouw in de bergen, erg leuk gidsen team de hele week! Leuke ervaring die ik iedereen zou aanbevelen!

Anne, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Introductie rotsklimmen programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

De Pont-a-Lesse vallei

Zaterdag - De basis van het rotsklimmen

Je start de zaterdag goed met een lekker ontbijt waarna je samen met de instructeurs en je groepsgenoten naar de Pont-à-Lesse loopt. Hier leggen de instructeurs je alles uit over het rotsklimmen en oefenen we met het materiaal, technieken en krijg je handige tips. Na de lunch gaan we echt de rots op en natuurlijk abseilen! Na de hele middag te hebben geklommen wandelen we terug naar het basecamp, waar we na het avondeten de dag afsluiten bij het kampvuur.

Uitleg over het outdoor rotsklimmen

Zondag - Oefening baart kunst

Vandaag staat er weer een flinke dag klimmen op het programma, maar voordat we naar de rots gaan eerst goed ontbijten! ’s Ochtends behandelen de instructeurs nieuwe touwtechnieken die na de lunch uitgebreid kunnen toegepast kunnen worden op de rots. Aan het eind van de middag is het alweer tijd om terug te keren en het weekend af te sluiten, waarna je met je met een voldaan gevoel en een flinke ervaring rijker naar huis rijdt!

Introductie rotsklimmen

Extra informatie

Deze cursus vindt plaats op twee prachtige klettersteigroutes in de Ardennen. Pont-à-Lesse bevind zich op loopafstand van de camping. Grands-Malades bevind zich op een half uur rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard zullen we ter plekke carpoolen.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten. 

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om, onder het genot van één van de vele speciaalbieren, mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijden zijn voor eigen rekening.

Overnachting

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. Je kan er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kan je vooraf bijboeken. Een extra overnachting kost € 18,00 per nacht.

Instroomeisen

Om deel te nemen aan deze cursus dien je minimaal 14 jaar te zijn. Omdat dit een beginnerscursus is, hoef je nog geen ervaring met klettersteigen te hebben.

Voorbereiden op je avontuur

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Mountain Network gidsen

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen, dan krijg je vanzelf een melding.

Deze reis boeken als privégroep:  Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
6 mei 2022 - 8 mei 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 225
20 mei 2022 - 22 mei 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 225
10 juni 2022 - 12 juni 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 225
17 juni 2022 - 19 juni 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
Op aanvraag
1 juli 2022 - 3 juli 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 225
22 juli 2022 - 24 juli 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 225
5 augustus 2022 - 7 augustus 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 225
12 augustus 2022 - 14 augustus 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 225
26 augustus 2022 - 28 augustus 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 225
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-88-van-120

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op