Introductie rotsklimmen

3 dagen
4 - 16 avonturiers
Medium
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-88-van-120
België

Introductie rotsklimmen

LEER DE BASISTECHNIEKEN VAN HET ROTSKLIMMEN
Eerstvolgende vertrek
20 mei 2022
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
€ 275
Deelnemers
4 - 16 avonturiers
Gids ratio
1:8

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
6 / 20
Klimtechniek 1 / 5
Touwtechniek 1 / 5
Conditie 1 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met klimmen.
Touwtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met touwtechnieken
Conditie 1 / 5
De aanloop naar de rotsen is kort en eenvoudig. Je bent geen volle dagen op pad. Het programma biedt de mogelijkheid om in je eigen tempo te klimmen en om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

Een weekend lang in de buitenlucht met de klimsport bezig zijn; wat wil een klimmer nog meer? Ga mee op één van onze weekenden naar de Ardennen, waarin wij jou de basis van het rotsklimmen gaan bijbrengen!

Het ultieme weekendje weg, relaxen en genieten tijdens het klimmen op de rotsen! Tijdens de Introductie rotsklimmen staat gezelligheid en natuurlijk de rotsen centraal. De aankomst is op vrijdagavond waarna we de volle zaterdag en zondag kunnen benutten in de rotsen. We klimmen in het mooie gebied van Pont-à-Lesse dat een ideale plek is om te beginnen met buiten klimmen.  De massieven bieden een schitterend uitzicht over de Lesse-vallei.

Heb je deze cursus rotsklimmen afgerond? Dan is de cursus Outdoor voorklimmen – Single pitch een mooie volgende stap richting het zelfstandig outdoor rotsklimmen.

Bezoek onze informatiebijeenkomst

Waarom deze cursus?

 • Een weekend klimmen in de Ardennen
 • Leer basistechnieken van het rotsklimmen
 • Gezelligheid met je klimmaatjes

Ervaringen van andere deelnemers

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring.

Bernard, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Wat een superprogramma! Mountain Network zorgt voor een goed opgebouwde reis, waarbij je voorbereid wordt op alles wat komen gaat.

Aik, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Introductie rotsklimmen programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

De Pont-a-Lesse vallei

Zaterdag - De basis van het rotsklimmen

Je start de zaterdag goed met een lekker ontbijt waarna je samen met de instructeurs en je groepsgenoten naar de Pont-à-Lesse loopt. Hier leggen de instructeurs je alles uit over het rotsklimmen en oefenen we met het materiaal, technieken en krijg je handige tips. Na de lunch gaan we echt de rots op en natuurlijk abseilen! Na de hele middag te hebben geklommen wandelen we terug naar het basecamp, waar we na het avondeten de dag afsluiten bij het kampvuur.

Uitleg over het outdoor rotsklimmen

Zondag - Oefening baart kunst

Vandaag staat er weer een flinke dag klimmen op het programma, maar voordat we naar de rots gaan eerst goed ontbijten! ’s Ochtends behandelen de instructeurs nieuwe touwtechnieken die na de lunch uitgebreid kunnen toegepast kunnen worden op de rots. Aan het eind van de middag is het alweer tijd om terug te keren en het weekend af te sluiten, waarna je met je met een voldaan gevoel en een flinke ervaring rijker naar huis rijdt!

Introductie rotsklimmen

Extra informatie

Deze cursus vindt plaats op twee prachtige klettersteigroutes in de Ardennen. Pont-à-Lesse bevind zich op loopafstand van de camping. Grands-Malades bevind zich op een half uur rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard zullen we ter plekke carpoolen.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten. 

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagavond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijd is voor eigen rekening.

Overnachting

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

Instroomeisen

Om deel te nemen aan deze cursus heb je geen voorgaande klimervaring nodig. Het NKBV klimvaardigheidsbewijs indoor toprope of vergelijkbare klimervaring is een pre, maar geen vereiste. Er wordt tijdens dit programma namelijk alle ruimte geboden om kennis te maken met het (outdoor) klimmen. Minimale leeftijd van 18 jaar.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches
 • Consumentenbijdrage SGR

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
20 mei 2022 - 22 mei 2022
2 van de 16 plaatsen
Gegarandeerd vertrek
 
€ 275
10 juni 2022 - 12 juni 2022
16 van de 16 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 275
17 juni 2022 - 19 juni 2022
16 van de 16 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 275
1 juli 2022 - 3 juli 2022
9 van de 16 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 275
9 september 2022 - 11 september 2022
14 van de 16 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 275
23 september 2022 - 25 september 2022
16 van de 16 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 275
7 oktober 2022 - 9 oktober 2022
16 van de 16 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 275
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-88-van-120

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op