LHBTIQA+ Klimweekend voor Queers en Queens

3 dagen
12 - 24 avonturiers
Medium
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-88-van-120
België

LHBTIQA+ Klimweekend voor Queers en Queens

Klimweekend door en voor mensen die zich identificeren binnen de LHBTIQA+ gemeenschap
Eerstvolgende vertrek
9 augustus 2024
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
€ 295
Deelnemers
12 - 24 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium 6 / 20
Score Medium 6 / 20
Klimtechniek 1 / 5
Touwtechniek 1 / 5
Conditie 1 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met klimmen.
Touwtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met touwtechnieken
Conditie 1 / 5
De aanloop naar de rotsen is kort en eenvoudig. Je bent geen volle dagen op pad. Het programma biedt de mogelijkheid om in je eigen tempo te klimmen en om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

Het LHBTIQA+ KWVQEQ is een klimweekend georganiseerd door en voor mensen die zich identificeren onder een of meerdere letters binnen de LHBTIQA+gemeenschap. Het weekend staat in het teken van een veilige en leuke ervaring in en op de rotsen met gelijkgestemden. Daarnaast kan je je toprope certificaat halen!

Tijdens het weekend gaan jullie samen de spanning opzoeken met het rotsklimmen. Er zal een mogelijkheid worden ingepland om onder begeleiding een Via Ferrata te doen.
Ben je al in het bezit van het van een klimvaardigheidsbewijs en kun je al zelfstandig klimmen? Dan kan je Base Camp boeken en zelfstandig in hetzelfde, of een ander gebied, gaan klimmen!

Naast spanning zal er tijdens weekend ook voldoende ontspanning zijn. Zo is er 's avonds een kampvuurtje en schijnt er ook karaoke te zijn (dus begin vast met oefenen!)

The bottom line: een top weekendje weg, relaxen en genieten tijdens het klimmen op de rotsen!

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom dit klimweekend?

 • Een weekend klimmen waarin je je toprope certificaat kan halen! Voor diegenen die geen ervaring met klimmen hebben, kan dit de eerste keer zijn.
 • Voor degenen die al kunnen klimmen, kan je nu met de kortingcode Q&Q25 Base Camp boeken, zodat je zelfstandig naar de rotsen toe kan!
 • Mogelijkheid om een Via Ferrata in de Ardennen onder begeleiding te doen.
 • Veilige en leuke ervaring in en op de rotsen met gelijkgestemden.
 • Naast het klimmen is er nog genoeg tijd om spelletjes te spelen, gezellig te kletsen, kampvuur te bouwen en te ontspannen

LHBTIQA+ Klimweekend voor Queers en Queens programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. In de avond ontmoet je de andere deelnemers en instructeur(s) en neem je samen het programma van het weekend door.

De Pont-a-Lesse vallei
De Lesse vallei

Zaterdag - kennismaken met de rotsen

Je start de zaterdag goed met een lekker ontbijt van het luxe ontbijtbuffet, waarna je op pad gaat naar de rotsen. Je leert de basistechnieken van het klimmen en het zekeren. Daag jezelf uit, verbeter je klimtechniek en zwijmel weg bij alle biceps van de klimmers.

Na de hele middag te hebben geklommen wandelen we terug naar het Base Camp, waar we na het avondeten de dag afsluiten bij het kampvuur (Er moet natuurlijk hout gehakt moet worden, dus channel je inner Nicole Coenen!).

1000024238
Abseilen!

Zondag - Oefening baart kunst

Vandaag staat er weer een flinke dag klimmen op het programma, maar voordat we naar de rots gaan eerst goed ontbijten!
Nieuwe touwtechnieken kunnen worden toegepast kunnen op de rots. In de middag is er een afsluitend examen voor het klimvaardigheidsbewijs indoor toprope voor wie wilt. Een Via Ferrata mag niet ontbreken dit weekend, dus hier is vandaag ook mogelijkheden toe.

Aan het eind van de middag neem je afscheid en rijd je voldaan naar huis.

1000024457
Uitdagende routes op de Via Ferrata ook wel bekend als Klettersteig

Extra informatie

Het weekend vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms liggen de klimgebieden, zoals Pont-à-Lesse, op loopafstand. Andere gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf het Mountain Network Base Camp op camping Villatoile. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard stellen we samen een carpool schema op.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het achterop  de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. 

Maaltijden

Tijdens het weekend wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Alle maaltijden zijn vegetarisch (of veganistisch)!

Wil je graag meet eten op vrijdagavond? Dat kan!
Deze maaltijd is niet inbegrepen en kun je zelf bijboeken.

Overnachting

Mountain Network biedt de mogelijkheid om tegen meerprijs op de camping een tweepersoons koepeltent voor je op te zetten. Je kan ervoor kiezen om hier alleen of samen in slapen. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

Mocht je al kunnen klimmen (bijvoorbeeld Single Pitch al gehaald hebben), dan kan je zelfstandig naar de rotsen toe! Let er wel op dat je in het bezit moet zijn van een klimjaarkaart. Daarnaast mogen partners, vrienden en bekenden, die onder de LHBTIQA+ noemer vallen, natuurlijk ook mee. Boek dan het Base Camp programma en speciaal voor dit weekend met korting! De kortingscode voor deze mensen is: Q&Q25.

De camping ligt in de prachtige Lesse vallei, dus er is genoeg in de omgeving te zien en te ontdekken.

Instroomeisen

Om deel te nemen aan deze cursus heb je geen voorgaande klimervaring nodig. Er wordt tijdens dit programma namelijk alle ruimte geboden om kennis te maken met het (outdoor) klimmen én je eigen klimtechniek verbeteren. Heb je wel al klimervaring? Dan is dit weekend uitermate geschikt om ervaring op te doen op de rotsen met gelijkgestemden!

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches
 • CO2 compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50)
 • SGR bijdrage (€ 5,-)

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
9 augustus 2024 - 11 augustus 2024
22 van de 24 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 295
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-88-van-120

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op