Single pitch cursus

n.t.b.
4 - 12 avonturiers
Hard
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-24-van-120
België

Single pitch cursus

ZELFSTANDIG LEREN VOORKLIMMEN IN DE ROTSEN
Eerstvolgende vertrek
2 augustus 2024
Reisduur
n.t.b.
Deelname vanaf
€ 395
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Hard 11 / 20
Score Hard 11 / 20
Klimtechniek 3 / 5
Touwtechniek 3 / 5
Conditie 2 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 3 / 5
Je hebt enige ervaring met klimmen en kunt routes met een gradatie van 5a-5b klimmen.
Touwtechniek 3 / 5
Je bent in staat om zelfstandig enkele touwlengtes (single pitch) voor te klimmen en te zekeren.
Conditie 2 / 5
Je hebt een prima basisconditie. De aanloop naar de routes is kort en eenvoudig. Een volle dag bezig zijn is geen probleem voor je en het programma biedt de mogelijkheid om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

De Single pitch cursus is de onmisbare stap richting het zelfstandig klimmen op elke soort rots. Het eerste onderdeel hiervan is de Single Pitch-cursus waarbij je de stap maakt van indoor naar outdoor voorklimmen. Vanuit onze ideaal gelegen uitvalsbasis op 15 minuten loopafstand van de rotsen van Pont-à-Lesse ga je stapsgewijs jouw klimmen naar een volgend niveau brengen.

Tijdens de Single Pitch cursus word je ondergedompeld in de eerste stappen naar het zelfstandig outdoor voorklimmen. De technieken die je kent vanuit de klimhal worden herhaald, toegepast in verschillende terreinen en uitgebreid. Zo leer je onder andere hoe je kunt ombouwen naar een toprope situatie en ga je leren abseilen. Daarnaast behandel je hoe je een route veilig kunt afbreken. Dit alles omvat jouw eerste stappen naar het worden van een zelfstandige klimmer.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Stapsgewijs leren voorklimmen in behaakt terrein
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs
 • Behalen van je NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen Single Pitch

Single pitch cursus programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. 's Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

De Pont-a-Lesse vallei
Camping Villatoile

Zaterdag - Single pitch op de Pont-à-Lesse

We beginnen de dag met een ontbijtje op de camping. Daarna ga je met de instructeurs naar Pont-à-Lesse, hier beginnen we de dag met een korte herhaling over onder andere het spotten, partnercheck waarna je meteen de rots op mag! Na de lunch bij de rots krijg je uitleg over voorklimmen en ombouwen; wat we daarna in praktijk gaan brengen. Als je omhoog gaat moet je toch ook weer naar beneden zien te komen, de instructeurs vertellen je hoe je jezelf en je materiaal weer terugtrekt van de rots. wanneer we allemaal weer beneden op de grond staan lopen we terug naar de camping voor de welverdiende avondmaaltijd. Na het avondeten sluiten we de dag af bij het kampvuur.

Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-88-van-120
Zekeren en gezekerd worden

Zondag - Nog meer klimmen & examen!

Op zondagmorgen zit je weer op tijd aan het ontbijt! Na het ontbijt vertrek je samen met je groepsgenoten naar de rots waar je leert hoe je moet abseilen als je bovenaan de route de haken niet vertrouwt. Je hebt tot de lunch de tijd om hiermee te oefenen, want na de lunch is het tijd voor het examen! De instructeurs beoordelen je op je kennis en beheersing van de technieken. Na het examen is het alweer tijd voor de afsluiting en kun je met een voldaan gevoel naar huis!

EB2022007-0042
Oefenen op de rots

Extra informatie

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms liggen de klimgebieden, zoals Pont-à-Lesse, op loopafstand. Andere gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf het Mountain Network basecamp bij de barrage op camping Villatoile. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard stellen we samen een carpool schema op.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, achter op de camping. Wij heten je welkom en we laten jou je campingplek zien. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten.

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagavond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijd is wel voor eigen rekening.

Overnachting

Mountain Network biedt de mogelijkheid om tegen meerprijs op de camping een tweepersoons koepeltent voor je op te zetten. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

Instroomeisen

Voor het volgen van de Single Pitch cursus is een NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen vereist. Dit certificaat kan je behalen tijdens een cursus Indoor Voorklimmen in één van de Mountain Network klimhallen in Nederland. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud.

What's next?

Na het afronden van deze cursus kan je doorgaan met de volgende stap in het zelfstandig leren voorklimmen tijdens de Multi pitch curus.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches
 • CO2 compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50)
 • SGR bijdrage (€ 5,-)

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze cursussen worden gegeven door gecertificeerde Nederlandse kliminstructeurs. Je bent dus in goede handen!

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
2 augustus 2024 - 4 augustus 2024
5 van de 12 plaatsen
Gegarandeerd vertrek
 
€ 395
9 augustus 2024 - 11 augustus 2024
10 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 395
23 augustus 2024 - 25 augustus 2024
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 395
30 augustus 2024 - 1 september 2024
8 van de 12 plaatsen
Gegarandeerd vertrek
 
€ 395
6 september 2024 - 8 september 2024
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 395
13 september 2024 - 15 september 2024
11 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 395
20 september 2024 - 22 september 2024
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 395
27 september 2024 - 28 april 2024
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 395
4 oktober 2024 - 6 oktober 2024
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 395
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-24-van-120

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op