Elbrus beklimmen 5642m

Beklim de hoogste berg van Europa

 • Beklim de allerhoogste berg van Europa, één van de 'Seven Summits'
 • Route via de onherbergzame, ruige en rustigere Noordzijde
 • Nederlandse expeditieleider
 • Inclusief voorbereidingsdag op de Veluwe
 • Voor bergsporters met hoogte- en stijgijzerervaring (bijv Mont Blanc of Kilimanjaro en Gran Paradiso)
Data & Prijzen    Informatiebijeenkomsten
Prijs
€ 2175,00
Duur
11 dagen (9 in de bergen)
Personen
8 tot 12 deelnemers
Gids
MN expeditieleider + lokale berggidsen
Niveau

Niveau conditie

4 /5

Niveau techniek

2 /5

Programma

De Elbrus is een vulkanische berg en met zijn 5642m de hoogste berg van de Kaukasus, Rusland én Europa. Eén van de seven summits! Heb je bergsportervaring in de Alpen (bijvoorbeeld beklimming van de Mont Blanc) en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bergen? Minder drukte dan in de Alpen en wil je het écht eens hoger op zoeken? Dan is de top van de Elbrus een zeer uitdagende bestemming!

Waarom de Elbrus beklimmen met Mountain network?

1. Nederlandse expeditieleiding
De Nederlands expeditieleider zorgt er voor dat de lokale gidsen – met wie wij al vele jaren samenwerken – goed worden aangestuurd. Verder steunt hij je op allerlei gebieden zoals wandeltechniek, omgaan met hoogte en andere bergsportkennis/vaardigheden. Samengevat: met de expeditieleider heb je een Nederlandse steun en toeverlaat tijdens de beklimming en dat is prettig.

2. Voorbereiding
In Nederland houden we een voorbereidingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst maken we een stevige wandeling in de Veluwe, ontmoet je de andere mensen uit je team, checken we je materiaal, vertellen we je alles over de beklimming en geven we je advies over het trainen voor de Elbrus. Kortom: we zorgen ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat!

3. Trainingshandleiding
Na je boeking ontvang je van ons een trainingshandleiding en ene trainingsschema dat je uitstekend kunt gebruiken in je voorbereiding.

4. 30 jaar ervaring in de klim- en bergsport
We’ve been there, wij doen het al 30 jaar. Dus als je materiaal, voorbereiding, training, klimstrategie, verstandig omgaan met hoogte en hoogteziekte én veiligheid belangrijk vindt, dan is kiezen voor Mountain Network een verstandige zet!

5. Organisatie / Communicatie
Tijdens kantooruren kan je bij ons telefonisch met al je vragen terecht. Zeker bij de Elbrus is dit geen overbodige luxe, want het aanvragen van het visum, het plannen van d juiste vluchten en het kiezen van het juiste materiaal

Expeditie Elbrus

De meeste expedities worden georganiseerd vanuit de toeristische zuidzijde van de berg. Wij beklimmen de Elbrus via de prachtige en rustige noordzijde. Vanuit het stadje Kislovodsk rijden we naar het basiskamp vanuit waar we in 8 dagen de berg beklimmen. Voldoende tijd voor acclimatisatie, oefenen in de sneeuw en ijs én na de beklimming genieten van de ‘hot springs’! De beklimming is technisch niet moeilijk maar moet gezien de afstand tussen het laatste kamp en de top niet onderschat worden.

Reisprogramma

Dag 1 Begin van de middag aankomst Moskou (Sheremetyevo airport). Aansluitend vlucht van Moskou naar Mineralnye Vody. Vervolgens reis met lokaal vervoer naar Kislovodsk. Overnachting Kislovodsk in een basic hotel.

Dag 2 Lokaal vervoer van Kislovodsk naar Basiskamp (2500 m). ’s middags inlooptocht naar de waterval en natuurlijke bronnen. Overnachting basiskamp.

Dag 3 Acclimatisatietocht naar de stenen paddestoelen op ongeveer 3000 meter. Een mooie plek met zeer markante stenen formaties die op paddestolen lijken. Overnachting basiskamp.

Dag 4 Acclimatisatietocht: van basiskamp naar kamp 1 op 3800 m. Overnachting basiskamp.

Dag 5 Van basiskamp naar Kamp 1. Overnachting Kamp 1.

Dag 6 Acclimatisatietocht naar de rotsen Lenz op 4800 m. Overnachting Kamp 1. Voor veel mensen is dit een stevige dag. Vanwege de hoogte, maar ook omdat je nu voor het eerst met touwen en stijgijzers de gletsjer opgaat. De top komt dichterbij…

Dag 7 Rustdag bij Kamp 1

Dag 8 Topdag. Beklimming van de Elbrus Westtop (of Oosttop, afhankelijk van condities). Overnachting in Kamp 1. Een zeer zware dag die het uiterste zal vergen.

Dag 9 Reservedag of afdaling tot basiskamp (indien top beklommen is). Overnachting in Kamp 1 of basiskamp.

Dag 10 Evt afdaling naar basiskamp en terug naar Kislovodsk. Overnachting Kislovodsk.

Dag 11 Lokaal vervoer naar Mineralnye Vody. Vlucht van

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Informatiebijeenkomst

Kom naar onze informatiebijeenkomst. Daar vertellen we je alles over Elbrus beklimmen. Aan bod komen onder andere: Voorbereiding op Elbrus beklimmen, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies, praktische informatie

Informatiebijeenkomsten voor Elbrus beklimmen
Data Informatieavond Opgeven

06-11-18 – 19:30-21:30

Elbrus Expeditie 2019 (MN Nieuwegein) Geef je op