Toeren en Freeriden La Grave

7 dagen
3 - 6 avonturiers
Hard
Mountain Network - La Grave3
Alpen

Off-Piste skiën La Grave

TOERSKIËN EN FREERIDEN IN DE OMGEVING VAN LA GRAVE
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
7 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
3 - 6 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Hard
11 / 20
Stijgconditie 3 / 5
Stijgtechniek 2 / 5
Afdaalconditie 3 / 5
Afdaaltechniek 3 / 5
Stijgconditie 3 / 5
Een klim met een rugzak van max. 12 kg die max. 3 uur of 900 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag in totaal 6-8 uur op pad bent (zowel klimmen als dalen).
Stijgtechniek 2 / 5
Je hebt geen of nauwelijks ervaring met het lopen op toerski's.
Afdaalconditie 3 / 5
Je hebt een goede conditie. Een volle dag skiën met een rugzak van max. 12 kg is voor jou geen enkel probleem, ook niet als de sneeuw moeilijk is.
Afdaaltechniek 3 / 5
Je skiet of board soepel en zonder te vallen door de losse poeder. Je hebt ruime ervaring met off-piste gaan. Als de sneeuw moeilijker wordt komt het voor dat je valt of dat je niet zo snel meer skiet, maar dat je wel door kan blijven gaan. Bij deze tocht komt het zeer regelmatig voor dat er (lange) hellingen steiler dan 30 graden geskiet moeten worden en korte stukjes steiler dan ca. 35 graden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden.

La Grave is een mythisch dorpje onder toerskiërs en freeriders, en dat is niet voor niets! Vanuit het dorpje brengt een gondel je namelijk direct naar de gletsjerwereld van het hooggebergte. Dit is echter niet zomaar een skigebied, want op één symbolische piste na ski je hier elke meter door ongerept terrein. Van couloirs tot tree-runs, je vind het hier allemaal!

Tijdens deze week staat de beleving van het hooggebergte centraal. We maken zowel mooie toerski-tochten door indrukwekkende landschappen als uitdagende off-piste afdalingen. Het beste van beide werelden dus. Bovendien is dit de perfecte week om aan je skitechniek te werken in off-piste terrein en om je stijg-techniek te verfijnen!

Gedurende de week verblijf je in een net hotel in La Grave, maar we gaan ook nog even van het echte huttenleven genoten! Je verblijft tijdens het maken van een van de tours in een hut op een prachtige locatie in de bergen.

Voor deze skitrip heb je enige off-piste ervaring nodig (bijvoorbeeld in de Silvretta of met een off-piste cursus), maar er is gedurende de week nog veel ruimte om jouw skitechniek te verbeteren. Heb jij al veel ervaring met toerskiën? Dan bieden onze toerskitochten in het Stubai of de Haute Route meer uitdaging.

 

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Mooie skitours
 • Uitdagende off-piste runs
 • Skiën in een prachtige omgeving
 • Werken aan jouw off-piste techniek

Ervaringen van andere deelnemers

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring.

Bernard, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Wat een superprogramma! Mountain Network zorgt voor een goed opgebouwde reis, waarbij je voorbereid wordt op alles wat komen gaat.

Aik, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Off-Piste skiën La Grave programma

Dag 1- Aankomst in het hotel

Voorafgaand aan het programma reis je zelfstandig naar La Grave. Vooraf brengen wij je in contact met de andere deelnemers zodat er eventueel gecarpoold kan worden. Je kunt ervoor kiezen om zelfstandig al 1 of 2 dagen in te skiën in de omliggende skigebieden. De avond voordat het programma start overnacht je La Grave.

Dag 2 - De eerste off-piste meters

Na een goed ontbijt vertrek je naar de skilift van La Grave. Deze lift brengt je naar zo’n 3200 meter. Vanaf hier hebben we ruim 1600 verticale meter tot onze beschikking! Vandaag neemt de gids je mee op een aantal klassieke afdalingen van La Grave, door Vallon de la Meije en Vallon de Chancel. Deze routes brengen je via gletsjerterrein en tree-runs helemaal terug naar La Grave, waar je weer in de lift stapt voor de volgende afdaling.

Mountain Network - La Grave3
De beroemde gondel van La Grave

Dag 3 - Het gebied verder verkennen

Inmiddels voelt het off-piste terrein vertrouwder aan en sta je met meer zelfvertrouwen op je ski’s. Tijd om wat meer uitdaging op te zoeken. We pakken nóg een liftje hoger en vanaf de bijna 3600 meter hoge Dôme de Lauze zoeken we onbekender terrein op. Omdat we vandaag uitdagender terrein opzoeken, sluit er bovendien een tweede berggids aan (bij een groep van 4 of meer). Meer persoonlijke aandacht dus om je techniek aan te scherpen!

Mountain Network - La Grave2
Poeder happen!

Dag 4 - Skitour op Pic Blanc du Galibier

Tijd om de liften achter ons te laten en de afdaling volledig zelf te verdienen. Er staat vandaag een toertocht op de planning met een hoogteverschil van zo’n 1000 meter! ‘s Ochtends vroeg vertrek je met de auto richting de Col de Lautaret, ook wel bekend van het wielrennen. Vanaf de parkeerplaats plakken we de vellen onder om omhoog te klimmen naar de Pic Blanc du Galibier.  Vanaf de top heb je een mooi uitzicht op Valloire en Briançon. Na van het uitzicht te hebben genoten is de afdaling welverdiend. Eenmaal in het dal keren we terug naar La Grave, waar we de dag afsluiten.

P00216-1021131
Tijd om de vellen onder te plakken

Dag 5 - Refuge du Goléon

Vandaag zoeken we de rust op en staat er een mooie tocht op de planning naar Refuge du Goléon. Deze hut ligt op 2400 meter en is eveneens ons onderdak voor de nacht. Met de stijgvellen onder je ski’s maak je de klim van +/- 600 meter naar de hut, via soms flink steile hellingen. Eenmaal op de hut is het tijd om te proosten op een mooie dag en uit te rusten. Morgen heb je namelijk een lange dag voor de boeg!

Dag 6 - Skitour op de Aiguille du Goléon

Vroeg in de ochtend verlaat je de hut om te beginnen aan de klim naar de top van de Aiguille du Goléon. Een stevige maar prachtige tour! Na een klim van een goede 1000 meter sta je op de top. Het harde werken van vandaag wordt beloond met de mooiste uitzichten; zowel tijdens het touren als op de top! Er staat je nog één lange afdaling te wachten. Een perfect run om een hele mooie week mee af te sluiten! Vannacht overnachten we weer in het inmiddels vertrouwde hotel in La Grave.

P1180411
Op weg naar de top!

Dag 7 - Weer naar huis

Vandaag neem je na het ontbijt afscheid van je groepsgenoten en vertrek je weer naar Nederland.

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, waarbij er naar passende alternatieven gekeken zullen worden.

Accommodatie

In het dal slaap je in een prima maar basic pension of hotel. Daarnaast slaap je deze week ook in een berghut: Refuge du Golëon. Waar je op een basic maar nette slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen. Je slaapt hier in een lager, wat je met andere mensen deelt.

Instroomeisen

Voor deze reis heb je vooraf minimaal 1 week toerski ervaring op gedaan in bijvoorbeeld de Silvretta. Je hebt een goede conditie en kunt stabiel off-piste skiën. Met stabiel bedoelen wij dat je ook in moeilijkere sneeuw zonder heel vaak te vallen kunt afdalen. Bij het skiën is geen haast en je kunt het rustig aan doen. Als je af en toe eens valt is dat geen probleem.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain-Network-informatiedocument-2-2000x1500

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Het programma
 • De gidsen
 • De logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network - voorbereidingsdag skiën_26

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten! Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Het programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain-Network-Training-2000x1500

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain-Network-uitrustingslijst-zomer-1600x1200

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Mountain Network - voorbereidingsdag skiën_12

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Tijdens deze dagen krijg je een presentatie over wat je in de Alpen allemaal te wachten staat. Aan de hand van foto en film wordt duidelijk hoe het programma er van dag tot dag uitziet. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over het benodigde materiaal. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van ons te leen en wat dien je zelf nog aan te schaffen of te huren?

Het exact nabootsen van de omstandigheden op de berg is natuurlijk niet mogelijk in Nederland, maar we gaan wel oefenen tijdens een clinic spitzekehren. Daardoor vertrek je met zelfvertrouwen naar de bergen!

Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod:

 • Ontvangst met kop koffie (of thee)
 • 1,5 uur clinic spitzekehren
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsdag Nederland:

 • Spitzekehr clinic
 • Lunch
 • Materiaal workshop
 • Informatieve presentatie

Alpen programma:

 • 5 dagen begeleiding door UIAGM berg- en skigidsen (max. 1:6)
 • 5 overnachtingen in een hotel inclusief ontbijt en diner
 • 1 overnachting in een berghut inclusief ontbijt en diner
 • 2 dagen liftpas La Grave
 • Calamiteitenfonds
 • Informatiebijeenkomst in Nederland

Gratis deelname HowtoPow

Niet inbegrepen

Voorbereidingsdag Nederland:

 • Optioneel: Huur ski-uitrusting spitzekehr clinic (€ 35,- bij Basecamp)

Alpen programma:

 • Vervoer naar de Alpen en parkeerkosten
 • Lunch, snacks, consumpties
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Lawineveiligheidsmateriaal, Rugzak, Pieper, Sonde en Schep (bij Basecamp te huur)
 • Ski uitrusting
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50)
 • SGR Bijdrage (€ 5,-)

 

fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze skireizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van skitechniek en lawineveiligheid. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden een beschermd beroep, net als in Nederland bijvoorbeeld artsen en advocaten dat zijn. Staatlich Geprüfter skileraren zijn specialist op het gebied van skitechniek. Al onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij het gehele programma is er 1 gids aanwezig.

Data & prijzen

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - La Grave3

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op