Introductie outdoor voorklimmen

3 dagen
4 - 12 avonturiers
Medium
EB2022007-0047
België

Introductie outdoor voorklimmen

KENNISMAKEN MET HET VOORKLIMMEN
Eerstvolgende vertrek
21 april 2023
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
€ 350
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
9 / 20
Klimtechniek 3 / 5
Touwtechniek 2 / 5
Conditie 1 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 3 / 5
Je hebt enige ervaring met klimmen en kunt routes met een gradatie van 5a-5b klimmen.
Touwtechniek 2 / 5
Je hebt enige ervaring met touwtechnieken en/of bent in staat om zelfstandig toprope te klimmen en zekeren
Conditie 1 / 5
De aanloop naar de rotsen is kort en eenvoudig. Je bent geen volle dagen op pad. Het programma biedt de mogelijkheid om in je eigen tempo te klimmen en om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

Maak kennis met het voorklimmen, op de rotsen! Tijdens de Introductie outdoor voorklimmen leer jij de beginselen van het voorklimmen. De instructeurs brengen jou de belangrijkste en technieken en aspecten van het voorklimmen bij. Gaat deze cursus je goed af? Dan kun je jezelf ook laten toetsen door een van de instructeurs en heb je de mogelijkheid om je klimvaardigheidsbewijs Indoor voorklimmen te behalen. Zo kun je zelfstandig voorklimmen in de hal.

Voorklimmen is de tak van de klimsport waarbij er nog geen touw in de route hangt. Dat betekent dat je boven je laatste zekerpunt uitklimt en het touw gaandeweg het klimmen moet klippen. Tijdens deze cursus maak jij kennis met deze vorm van klimmen in de prachtige omgeving van de Belgische Ardennen! Deze cursus is een mooi vervolgstap voor wie ervaring heeft met toprope klimmen en de volgende stap in de klimsport wilt maken.

Wanneer je deze cursus met goed gevolg afsluit, ontvang je het klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen en mag je zeflstandig voorklimmen in de klimhal. Je kunt ook doorstromen naar de single pitch cursus.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Een weekend klimmen in de Ardennen
 • Behaal je klimvaardigheidsbewijs indoor voorklimmen
 • Kennismaken met voorklimmen op de rotsen
 • Gezelligheid met je klimmaatjes

Introductie outdoor voorklimmen programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. In de avond ontmoet je de instructeur(s) en neem je samen het programma van het weekend door.

Mountain Network Base Camp Ardennen camping
De Lesse vallei

Zaterdag - De basis van het voorklimmen

Je start de zaterdag goed met een lekker ontbijt waarna je op pad gaat naar de rotsen. Je leert de basistechnieken van het voorklimmen; onder andere veiligheid, risico's, communicatie, voorklimvallen en correct zekeren worden behandeld. Na een volle dag klimmen wandelen we terug naar het base camp, waar we na het avondeten de dag afsluiten bij het kampvuur.

EB2022007-0070
Uitleg over veiligheid op de rotsen!

Zondag - Oefening baart kunst

Vandaag staat er weer een flinke dag klimmen op het programma, 's Ochtends herhaal je de theorie en praktijk van de vorige dag en komen er enkele nieuwe aspecten van het voorklimmen aan bod. Na de lunch is het tij dom meters te maken. In de middag is er een afsluitend examen voor het klimvaardigheidsbewijs indoor voorklimmen. Aan het eind van de middag neem je afscheid van je groep en rijd je voldaan naar huis!

EB2022007-0103
Meters maken

Extra informatie

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms liggen de klimgebieden, zoals Pont-à-Lesse, op loopafstand. Andere gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf het Mountain Network basecamp bij de barrage op camping Villatoile. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard stellen we samen een carpool schema op.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten. 

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagavond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijd is voor eigen rekening.

Overnachting

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

Instroomeisen

Om deel te nemen aan deze cursus heb je geen voorgaande klimervaring nodig. Er wordt tijdens dit programma namelijk alle ruimte geboden om kennis te maken met het (outdoor) voorklimmen én je klimvaardigheidsbewijs indoor voorklimmen te halen. Heb je wel al klimervaring? Dan is dit weekend uitermate geschikt om ervaring op te doen op de rotsen!

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches
 • CO2 compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50)
 • SGR bijdrage (€ 5,-)
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
21 april 2023 - 23 april 2023
1 van de 12 plaatsen
Gegarandeerd vertrek
 
€ 350
28 april 2023 - 30 april 2023
Geen plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
 
€ 350
5 mei 2023 - 7 mei 2023
7 van de 12 plaatsen
Gegarandeerd vertrek
 
€ 350
26 mei 2023 - 28 mei 2023
Geen plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
 
€ 350
30 juni 2023 - 2 juli 2023
11 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 350
8 september 2023 - 10 september 2023
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 350
22 september 2023 - 24 september 2023
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 350
6 oktober 2023 - 8 oktober 2023
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 350
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
EB2022007-0047

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op