Mont Blanc Gonella 4810m

The hard way up!

  • Ruige, avontuurlijke route naar de top van de Mont Blanc
  • Voor ervaren bergsporters
  • Acclimatiseren op technische routes in het Mont Blanc massief
Data & Prijzen    Informatiebijeenkomsten
Prijs
€ 1925,00
Duur
7 dagen (5 dagen in de bergen)
Personen
2 tot 6 deelnemers
Gids
1 gids per 2 deelnemers
Niveau

Niveau conditie

4 /5

Niveau techniek

3 /5

Programma

De Alpiene Week is bij uitstek geschikt voor mensen die ervaring hebben met het beklimmen van hoge Alpentoppen (bijv Mont Blanc of Gran Paradiso). Na deze ervaring wil je meer en misschien wel moeilijker, zwaarder of hoger. Je hebt geleerd dat je soms mee moet bewegen met de elementen om het beste uit je bergvakantie te halen. Bij de Alpiene week geef jij zelf aan op welke beklimming of tocht je je zinnen zet, zoals de Dufourspitze, Monte Rosa Traverse of de Matterhorn. Je klimt in een klein team met zeer intensieve begeleiding (1 gids op 2 deelnemers of 1 gids op 1 deelnemer) en bent daardoor zeer flexibel en mobiel. Mocht de gedroomde route niet in conditie zijn, dan pak je de auto en rij je een ander deel van de Alpen om een vergelijkbare beklimming te maken.

De beklimming van de Mont Blanc via de Italiaanse zijde is ruig, avontuurlijk en zwaar. Voel je je aangesproken? Ga dan met ons mee. De lange tocht voert langs een steil berglandschap, spletenrijke gletsjers en uiteindelijk een luchtige sneeuwgraat naar de top.

Lees hier de terugblik van ons Mont Blanc seizoen 2015

Het beklimmen van de Mont Blanc via de ‘Route des Aiguilles Grises’ spreekt met name ervaren bergsporters met stalen zenuwen aan. De route loopt via de Gonellahut over de steile en spletenrijke Glacier du Dôme naar de Piton des Italiens. Een piek van krap 4000 meter op de messcherpe sneeuwgraat tussen de Aiguille du Bionnassay en de Dôme du Goûter. Na deze sneeuwgraat wordt het terrein gemakkelijker, maar vergis je niet. Het is nog een flink stuk zwoegen naar de top van de Mont Blanc.

Voor de beklimming van de Mont Blanc acclimatiseer je op technische routes die niet te inspannend zijn. Zo wen je aan het terrein en aan de hoogte én spaar je je energie voor de overschrijding van Italië naar Frankrijk.

Voorbeeldprogramma

Dag 1 – aankomst
Dag 2 – beklimming Pointes Lachenal (3613m), korte beklimming op de Vallée Blanche met passages in steile sneeuw en rots. Een goede test en training. Slapen in Refuges des Cosmiques (3613m)
Dag 3 – Na het ontbijt beklim je de Aiguille du Midi via de Arêtes des Cosmiques; een steile ‘mixed’ beklimming met een aantal pittige passages. Terug naar Chamonix per lift waar je overnacht.
Dag 4 – Je rijdt naar Visaille in Italië (evt per bus) van waaruit je  naar Rifugio Gonella loopt. De route is lang en loopt voor een groot deel over de machtige Glacier du Miage. Je loopt met uitzicht op de imponerende zuidwand van de Mont Blanc en de legendarische Peuterey Integrale; één van de grote klassiekers op de Mont Blanc.
Dag 5 – De route loopt door een complexe en spletenrijke gletsjer omhoog vanaf de hut. Na de odoge steile passages over seracs, bereik ja na een rotspassage de Pitons des Italien op 4003m. Vanuit hier vertrek je over een scherpe sneeuwgraat in Noordoostelijke richting naar de Dôme du Gouter, waar de route samenkomt met de Gouter route. De laatste paar honderd meters naar de top gaan over de steile Arête des Bosses. Afdaling via de normaalroute naar de Goûterhut.
Dag 6 – In de ochtend daal je door de steile wand van de Aiguille du Goûter af richting de bergpaden die naar het treinstation leiden. Van daaruit kom je weer terug in Chamonix.
Dag 7 – vertrek

Bovenstaande is een voorbeeldprogramma en kan gewijzigd worden op basis van meteo, condities en de conditie van de deelnemers.

Accommodatie

In het dal slaap je op onze locatie aan de voet van de Mont Blanc: Chalet Tissières. Chalet Tissières is alles wat je van een goed chalet in de bergen verwacht: comfortabel, warm ingericht, goed eten én een ongelooflijk uitzicht op de Mont Blanc. Je slaapt ook in verschillende berghutten: Refuge des Cosmiques, Rifugio Gonella en Refuge du Goûter, waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen.

Deelname

Om deel te mogen nemen heb je bergsportervaring nodig; je hebt een bergsportcursus (Introductie Alpinisme, C1 of vergelijkbaar) afgerond en ervaring met Alpiene tochten boven de 4000 meter. Verder ben je in uitstekende fysieke conditie. Heb je geen bergsportcursus afgerond, maar wel ervaring met het beklimmen van 4000-ers in de Alpen? Dan kan je toch deelnemen als je de cursus ‘Initiatie Hoogalpiene beklimmingen’ in de Ardennen doet ter voorbereiding. Deze cursus wordt gegeven op onze locatie in de Ardennen. Je leert klimmen met touwen en in steil terrein.

Klik hier voor alle data & prijzen.

» Data & prijzen
  • download informatiedocument

    Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Informatiebijeenkomst

Kom naar onze informatiebijeenkomst. Daar vertellen we je alles over Mont Blanc Gonella. Aan bod komen onder andere: Voorbereiding op Mont Blanc Gonella, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies, praktische informatie

Informatiebijeenkomsten voor Mont Blanc Gonella
Data Informatieavond Opgeven

28-11-17 – 19:30-21:30

Alpenprogramma's (MN Nieuwegein) Geef je op