Mont Blanc Expeditie 4810m

Naar het hoogste punt van de Alpen

  • Zeer uitgebreide voorbereiding in Nederland en de Ardennen
  • Twee topkansen, vanuit de Goûter hut én de Tête Rousse hut
  • Geen bergsportervaring nodig
  • 9-daags programma in de Alpen
Data & Prijzen
Prijs
€ 2200,00
Duur
9 dagen (7 dagen in de bergen)
Personen
4 tot 8 deelnemers
Gids
1:4 (eerste 4 dagen), 1:2 (Mont Blanc)
Niveau

Niveau techniek

2 /5

Niveau conditie

3 /5

Programma

De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op velen. Heel veel mensen dromen ervan om een keer op haar top te staan. En hoewel die top zo dichtbij lijkt, het beklimmen van de Mont Blanc is – ook via de normaalroute – bepaald geen makkie. Maar met de juiste voorbereiding en een flinke dosis doorzettingsvermogen is het een haalbaar doel – ook voor mensen zonder ervaring in de bergsport.

Al bijna 20 jaar organiseren wij beklimmingen en cursussen in het Mont Blanc gebied. Inmiddels hebben we de Mont Blanc beklommen met honderden mensen. De meeste van deze beklimmers hebben gekozen voor het ‘expeditieprogramma’, dat speciaal bedoeld is voor mensen zonder noemenswaardige bergsportervaring, die wél de Mont Blanc willen beklimmen. Stap voor stap bereiden we je voor op de beklimming. In Nederland, de Belgische Ardennen en ook in Chamonix. We informeren je over alles wat je te wachten staat en hoe je je kunt voorbereiden. We ondersteunen je bij je training en het regelen van je materiaal. We hebben in Chamonix een lang programma zodat je goed acclimatiseert en oefent. Kortom, we zorgen ervoor dat je er helemaal klaar voor bent als je aan je toppoging start.

Veiligheid en risico’s

Lees hier meer over de gevaren en risico’s op de Mont Blanc

Mont Blanc Expeditie in het kort

Geen bergsportervaring nodig

Door het uitgebreide stappenplan is bergsportervaring niet nodig om deel te kunnen nemen aan het expeditieprogramma.

Uitgebreide voorbereiding

Door de voorbereidingsstappen op onze eigen locaties in Nederland en in de Ardennen hebben we de ruimte om je goed voor te bereiden op het programma in de Alpen. Kleding, training, voorbereiding, praktische informatie, alles komt aan bod. Bovendien leer je de andere teamleden al goed kennen voor je vertrek.
Met onze uitgebreide trainingshandleiding  geven we je de houvast die je nodig hebt om goed en gericht voor de Mont Blanc te trainen.

9-daags programma in de Alpen

We kiezen bewust voor een relatief lang programma in de Alpen. Dit programma heeft alles in zich om je ter plekke voor te bereiden: optimaal acclimatiseren, oefenen met stijgijzers en klimtechnieken, de beklimming van de Gran Paradiso als voorbereiding (4061m) en – cruciaal om op krachten te komen voor de Mont Blanc – een rustdag na het beklimmen van de Gran Paradiso.

Optimale topkansen

Je slaapt in de Tête Roussehut en in de Goûter hut. Daarmee heb je twee dagen de kans de top te beklimmen en de flexibiliteit voor de optimale topstrategie.

Vast gidsenteam

De expeditie in Chamonix staat onder leiding van gidsen uit ons vaste gidsenteam. Mannen met wie we al jaren samenwerken.

Van dag tot dag

Dag 1. Aankomst Chamonix
Dag 2. Mer de Glace
Dag 3. Aanloop rifugio Vittorio Emanuele II (2735m)
Dag 4. beklimming Gran Paradiso (4061m)
Dag 5. Rustdag – klimmen in Chamonix
Dag 6. Aanloop Tête Roussehut (3167m)
Dag 7. Beklimmingen Mont Blanc (4810m) – slapen Goûter hut (3835m)
Dag 8. Reservedag topbeklimming – retour Chamonix
Dag 9. vertrek

Accommodatie

In het dal slaap je op onze locatie aan de voet van de Mont Blanc: Chalet Tissières. Chalet Tissières is alles wat je van een goed chalet in de bergen verwacht: comfortabel, warm ingericht, goed eten én een ongelooflijk uitzicht op de Mont Blanc. Je slaapt ook in verschillende berghutten: Rifugio Vittorio Emanuele II, Refuge de Tête Rousse en Refuge du Goûter, waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen.

Deelname

Om deel te nemen aan de Mont Blanc expeditie heb je geen bergsportervaring nodig. Je hebt een goede basisconditie nodig en vooral een flinke dosis motivatie. Bergwandelervaring is zeker een pré. Klik hier voor alle data & prijzen.

» Data & prijzen
  • download informatiedocument

    Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
  • Inschrijven interesselijst

    Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Informatiebijeenkomsten

Kom naar één van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over Mont Blanc Expeditie. Aan bod komen onder andere: Voorbereiding op Mont Blanc Expeditie, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies, praktische informatie

Informatiebijeenkomsten voor Mont Blanc Expeditie
Data Informatieavond Opgeven

12-12-17 – 19:30-21:00

Webinar Mont Blanc (Nieuw) (Thuis vanaf de bank) Geef je op

10-10-17 – 19:30-21:30

Informatiebijeenkomst Mont Blanc (MN Nieuwegein) Geef je op

14-11-17 – 19:30-21:30

Informatiebijeenkomst Mont Blanc (MN Nieuwegein) Geef je op

28-11-17 – 19:30-21:30

Informatiebijeenkomst Alpenprogramma's (MN Nieuwegein) Geef je op