Zugspitze 2962m

De hoogste berg van Duitsland

 • Uitdagende en stevige route met klettersteig (500 hoogtemeters) naar de top
 • Voor klimmers en bergliefhebbers de perfecte eerste alpine ervaring
 • De hoogste berg van Duitsland
 • Boek de Zugspitze samen met de Grossglockner beklimming en krijg een korting van €50,- op het programma van de Grossglockner
Prijs
€395,-
Duur
2 dagen
Personen
7 - 15
Gids
1 IMLer per 15 deelnemers, 1 UIAGM gids per 5 deelnemers (Höllental),
Niveau

Niveau conditie

2 /5

Niveau techniek

3 /5

Programma

De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. De top bereiken is een makkie – je hoeft slechts de lift naar het hoogste punt te pakken. Maar vergis je niet, want de verschillende flanken van de steile berg bieden zowel voor de beginnende als meer ervaren bergsporter uitdaging en avontuur. Je beklimt de Zugspitze via het spectaculaire Höllental. We kiezen ervoor dit in een twee-daags programma te doen, zodat je de tijd hebt om te genieten van de beklimming.

Programma van dag tot dag:

Dag 1 naar de Höllentalangerhütte (600 hoogtemeter)

Je ontmoet de gids die de bergsportuitrusting uitdeelt en controleert om 12:00 uur bij het dalstation van de Kreuzeckbahn. De route door de nauwe vallei begint in Hammersbach op zo’n 775m hoogte. Vanuit hier loop je over een wandelpad omhoog waar je al snel bij de Höllentalklamm komt. Door deze steile en hoge kloof loopt een grotendeels door mensen gemaakt pad dat je uiteindelijk weer bij een wandelpad brengt dat uitkomt bij de Höllentalanger hut (1381m).

Dag 2 De top (1600 hoogtemeter)

Vanuit de Höllentalangerhut kom je al snel bij de eerste Via Ferrata. Eén van de passages ‘Brett’ – een spannende traverse – is een veel gefotografeerd stuk. Het echte klimwerk is begonnen! Dit steile stuk brengt je op de hogere hellingen die overgaan in morenen en uiteindelijk nog een kleine gletsjer. 

Aan het einde van de gletsjer kom je aan bij de randspleet van waaraf je de rotsen ingaat (2450m). Bedenk dat je al 1100 meter geklommen hebt. Nu is het nog 500 hoogtemeters door de rotsen! De Klettersteig is nergens echt moeilijk, maar heeft zeker wat spannende passages. Bovendien zorgen de 500 hoogtemeters voor mooie uitzichten en (af en toe) afgronden. Een geweldige ervaring. Na zo’n 2 uur bereik je de top van de Zugspitze (2962m). Van daaraf daal je met de kabelbaan en trein af naar de auto.

Deelname

Om deel te nemen aan dit programma heb je een goede conditie. Het is bovendien nodig om je beenspieren extra te trainen. Tijdens de beklimming leg je op één dag 1600 hoogtemeters af; een stevige opgave! Het programma is bedoeld voor mensen die ervaring hebben met klimmen – het liefst zelfs wat rotsklimervaring hebben. Nergens is het terrein echt moeilijk, maar het is goed als je vlot beweegt en klimt in steil terrein.

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

» Data & prijzen
 • download informatiedocument

  Vul hieronder je emailadres in. Wij sturen je dan direct een email met daarin het uitgebreide informatiepakket.
 • Inschrijven interesselijst

  Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

 

Optie plaatsen? Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's? Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl

Overig

Bergsportverzekering

Europeesche

Zorg voor een goede verzekering. Je reisverzekering heeft een speciale bergsportdekking nodig. Ook raden wij een goede annuleringsverzekering aan, zodat je annuleringskosten gedekt zijn als er bijvoorbeeld tussentijds medische bezwaren zijn tegen deelname. Je kunt beide verzekeringen afsluiten via Mountain Network bij de Europeesche.