Cursussen - Mountain Network

Cursussen

Leer zelfstandig outdoor klimmen

Na het behalen van je NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope bij één van de Nederlandse locaties kun je bij Mountain Network Ardennen verder met diverse outdoor klimcursussen. Van een cursus Introductie Rotsklimmen voor beginners tot het leren van de fijne kneepjes van de sport tijdens een cursus Trad of Adventure Klimmen; Mountain Network Ardennen is de ideale uitvalsbasis!


Klettersteig

Klettersteigen is een prachtige en uitdagende activiteit. Je zekert jezelf met een klettersteigset, je hebt hier geen zekeraar voor nodig. Deze sport maakt unieke en adembenemende plekken al snel toegankelijk. Toch komt er meer bij kijken dan enkel je set overclippen. Hoe je op een veilige en verantwoorde manier zelfstandig deze sport kunt beoefenen leer je tijdens onze klettersteigcursussen.


Canyoning

Neem deel aan een vette canyonreis of volg een cursus tot Basic Canyoneer waar je wordt opgeleid tot zelfstandig canyoneer.


Boulderen

Heb je ervaring met indoor boulderen en wil je graag buiten klimmen? Maak kennis met outdoor boulderen op de rotsen in de Ardennen, of ga mee naar ’s werelds grootste boulderparadijs in Frankrijk!


Sportklimmen

Wil je graag zelfstandig leren voorklimmen op de rotsen? De talrijke sportklimgebieden in de Ardennen vormen het perfecte oefenterrein voor je eerste zelfstandige voorklim-meters in de natuur en voor het klimmen van meerdere touwlengtes. Ons basecamp in de Ardennen bevindt zich zelfs direct naast de klimgebieden! Tijdens onze klimcursussen leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om vervolgens zelf de rotsen verder te verkennen.


Gevorderd klimmen

Heb jij al de nodige ervaring in de klimsport en ben je op zoek naar nieuwe uitdagingen?  In onbehaakt terrein ben je aangewezen op je eigen mobiele zekeringen en standplaatsen. Tijdens onze trad en adventure cursussen leer je hoe je veilig enkele of meerdere touwlengtes klimt op eigen protectie. Als vervolgstap kun je de cursus aid of bigwall klimmen volgen: de eerste stap richting de immense wanden van Yosemite!


Voorbereidende Cursussen

Heb je een uitdagende beklimming op het oog, maar mis je nog ervaring of zelfvertrouwen? Vanuit ons basecamp in de Ardennen organiseren we cursussen om je goed voor te bereiden op jouw droombeklimming. In een relatief gecontroleerde omgeving werken we aan je technische vaardigheden of mentale weerbaarheid. Zo ga je met meer zelfvertrouwen, kennis en ervaring op pad!

Video