Klimcursussen

Leer zelfstandig outdoor klimmen

Na het behalen van je NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope bij een van de Nederlandse locaties kun je bij Mountain Network Ardennen verder met diverse outdoor klimcursussen. Van een cursus Introductie Rotsklimmen voor beginners tot het leren van de fijne kneepjes van de sport tijdens een cursus Adventure Klimmen; Mountain Network Ardennen is de ideale uitvalsbasis.


Introductie rotsklimmen & klettersteig

Wil jij ontdekken wat er nu zo verslavend is aan buiten klimmen? Aarzel dan niet langer en sluit je aan bij de cursus Introductie Rotsklimmen. Of ben je meer geïnteresseerd in een aan klimmen verwante sport, namelijk Klettersteigen? Hierin hebben we twee typen introducties: een workshop waarbij de nadruk ligt op het beleven en de cursus waarin meer wordt ingegaan op specifieke technieken.


Outdoor voorklimmen

Als je zelfstandig wil klimmen op elke rots dan is het leren van outdoor voorklimmen onmisbaar. De weg naar het NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen bestaat uit twee delen: de Indoor Voorklimcursus in één van de klimhallen van Mountain Network en de trajecten bij Mountain Network Ardennen, de Single Pitch en Multi Pitch. De cursussen in de Ardennen zijn los te boeken, maar je kunt ook kiezen voor een Voorklim 5-daagse.


Adventure Klimmen

Deze cursussen kunnen wij in het seizoen 2018 helaas (nog) niet aanbieden.

Deze cursus Adventure Klimmen, bestaande uit drie delen, helpt je op weg naar het behalen van het klimvaardigheidsbewijs Adventure Klimmen (KVB 4). Hierna ben je helemaal klaar om zelfstandig de rotsen in te gaan.


Initiatie Hoogalpiene beklimmingen

Deze cursus is geschikt voor een ieder die binnenkort een technische berg in de Alpen wil beklimmen, maar graag nog wat meer ervaring opdoet met klimmen in steil terrein. Door het aanleren van diverse technieken en het beklimmen van klassieke routes in Freyr kun je perfect voorbereid op pad.

Video