Cursussen

Leer zelfstandig outdoor klimmen

Na het behalen van je NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope bij één van de Nederlandse locaties kun je bij Mountain Network Ardennen verder met diverse outdoor klimcursussen. Van een cursus Introductie Rotsklimmen voor beginners tot het leren van de fijne kneepjes van de sport tijdens een cursus Trad of Adventure Klimmen; Mountain Network Ardennen is de ideale uitvalsbasis!


Introductie rotsklimmen & klettersteig

Wil jij ontdekken wat er nu zo verslavend is aan buiten klimmen? Aarzel dan niet langer en sluit je aan bij de cursus Introductie Rotsklimmen. Of ben je meer geïnteresseerd in een aan klimmen verwante sport, namelijk Klettersteigen? Hierin hebben we twee typen introducties: een workshop waarbij de nadruk ligt op het beleven en de cursus waarin meer wordt ingegaan op specifieke technieken.


Outdoor voorklimmen

Als je zelfstandig wil klimmen op elke rots dan is het leren van outdoor voorklimmen onmisbaar. De weg naar het NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen bestaat uit twee delen: de Indoor Voorklimcursus in één van de klimhallen van Mountain Network en de trajecten bij Mountain Network Ardennen; de Single Pitch en Multi Pitch. De cursussen in de Ardennen zijn los te boeken, maar je kunt ook kiezen voor een gecombineerde Voorklim 5-daagse.


Trad en Adventure klimmen

Heb jij ondertussen al de benodigde ervaring in de klimsport en wil je de stap maken naar het klimmen van onbehaakte routes dan zijn de volgende cursussen echt iets voor jou. Bij de cursus Trad leer je singlepitch klimmen op onbehaakte routes en de Adventure cursus is het vervolg in multipitch terrein.


Voorbereiding Beklimmingen

Heb jij een beklimming in gedachten die je graag zou willen ondernemen maar mis je nog de nodige voorbereiding? Volg dan een cursus ter voorbereiding van jouw beklimming. We ondersteunen je graag met zowel de fysiek/technische voorbereidingen als met de mentale voorbereidingen van verschillende beklimmingen.


Canyoning

Neem deel aan een vette canyonreis of volg een cursus tot Basic Canyoneer waar je wordt opgeleid tot zelfstandig canyoneer.

Video