Sportkliminstructeur Indoor Toprope (SKI3-IT)

Cursisten opleiden tot zelfstandige klimmers

  • Sportkliminstructeur Indoor Toprope
  • Leer cursisten op te leiden tot klimmers
  • NKBV erkende licentie SKI3-IT

Meer informatie

Prijs
€ 1225,00
Duur
minimaal 50 uur
Personen
vanaf 1 deelnemer
Instroom
NKBV licentie Sportklimbegeleider Indoor Toprope
Locaties
Amsterdam, Nieuwegein, Heerenveen, Arnhem, Dordrecht, Ardennen, Noardwand Leeuwarden

Met deze cursus word je opgeleid tot Sportkliminstructeur Indoor Toprope. Na het succesvol afronden van deze opleiding kan je cursisten opleiden tot zelfstandige klimmers.

Mountain Network biedt de opleiding tot Sportkliminstructeur Indoor Toprope aan. In deze opleiding ga je aan de slag om je licentie (SKI3-IT) te behalen. Na het met goed gevolg afronden van deze opleiding kan en mag je klimcursisten op artificiële klimstructuren opleiden tot zelfstandige klimmers. Je maakt de cursisten bewust van eigen handelen, de verantwoordelijkheid naar hun klimpartner en de fun in de sport. Je sluit de cursus af met een examenmoment waarna de cursisten van jou een klimvaardigheidsbewijs overhandigd krijgen.

Opleidingstraject

Het opleidingstraject bestaat uit vier stappen: inschaling en intake, kliminstructeur Indoor toprope cursus, praktijkleren Indoor Toprope cursus, proeve van bekwaamheid.

Stap 1 Inschaling en intake

Tijdens een eerste contactmoment en de daaropvolgende invulling van het portfolio, wordt het instapniveau bepaald en worden de verder te doorlopen stappen besproken.

Stap 2 Kliminstructeur Indoor Toprope cursus

Tijdens deze startdag van de opleiding gaan we in op de structuur van de opleiding en bespreken we de deelkwalificaties die afgerond moeten worden. Hierna ga je aan de slag met een ervaren instructeur om alle onderdelen van de deelkwalificaties zoals techniek, didactiek, veiligheid begeleiden van assistenten en het afnemen van de klimvaardigheidstoets in de praktijk te zien.

Stap 3 Praktijkleren Indoor Toprope cursus

In deze stap ga je onder begeleiding van je praktijkbegeleider aan de slag met je leerdoelen en uiteindelijk met het behalen van de deelkwalificaties. In deze fase staat de evaluatie en ontwikkeling van je instructeursschap centraal.

Stap 4 Proeve van bekwaamheid Sportkliminstructeur (SKI3-IT)

Wanneer een cursist voldoende praktijkervaring heeft opgedaan kan hij een proeve van bekwaamheid (PVB) afleggen. De Proeve van Bekwaamheid bestaat uit een praktijk examen en een portfolio beoordeling. Het portfolio zal de cursist gedurende het doorlopen van de hiervoor genoemde stappen digitaal moeten samenstellen. De NKBV heeft speciaal hiervoor een ELO (Elektronische Leer Omgeving) ontwikkeld die gebruikt kan word. Om deze functie te kunnen gebruiken moet je eerst lid worden van de NKBV.

Kosten

De kosten voor het complete opleidingstraject bedragen €1225,00 p.p. incl. BTW.  excl. lidmaatschapskosten NKBV.

Literatuur, printkosten, reiskosten en overige kosten zijn voor eigen rekening. De deelnemer kan kiezen uit één van de volgende opties om de opleidingskosten te voldoen:

  • Ik betaal het totale cursusbedrag, zoals deze staat vermeld op de MN Academy website pagina, per factuur vóór aanvang van de cursus.
  • Ik begeleid 6 cursussen binnen 12 maanden na certificering. Ik ontvang 100% korting op het cursusbedrag.

What’s next?

Na het succesvol afsluiten van de te doorlopen stappen kan de cursist het NKBV-certificaat met licentie voor Sportkliminstructeur niveau 3 behalen. De licentie is 1 jaar geldig; om de licentie te kunnen verlengen dien je je vaardigheden op peil te houden middels praktijkervaring en bijscholing. Jaarlijkse bijscholing is verplicht volgens het vastgestelde puntensysteem.

Mountain Network biedt naast deze opleiding ook de volgende opleiding aan tot Sportkliminstructeur Indoor Voorklimmen.

Direct boeken

Opgeven
Direct boeken