Klimhal Amsterdam | Mountain Network

Praktische informatieAmsterdam

Engels

Erasmusgracht 297
1061 MD Amsterdam

Telefoon
088 123 68 35
Tarieven
Tarieven klimmen / boulderen
Tarieven fitness
Tarieven fitness
amsterdam@mountain-network.nl
amsterdam@mountain-network.nl
Route
Openingstijden
Bekijk de openingstijden

Reguliere openingstijden

Kijk op mountain-network.nl/corona/ voor de huidige coronamaatregelen. Voor het reserveren van (zelfstandig) sporten kan je terecht op Toplogger. Reserveren is noodzakelijk. 

Maandag 07:30 – 17:00 uur
Dinsdag 07:30 – 17:00 uur
Woensdag 07:30 – 17:00 uur
Donderdag 07:30 – 17:00 uur
Vrijdag 07:30 – 17:00 uur
Zaterdag 07:30 – 17:00 uur
Zondag 07:30 – 17:00 uur

 

Bijzondere openingstijden

Goede Vrijdag Vrijdag 2 april geopend van 09:00 tot 23:00 uur
Eerste Paasdag Zondag 4 april geopend van 09:00 tot 21:00 uur
Tweede Paasdag Maandag 5 april van geopend van 09:00 tot 23:00 uur
Koningsdag Dinsdag 27 april gesloten
Bevrijdingsdag Woensdag 5 mei geopend van 09:00 tot 23:00 uur
Hemelvaartsdag Donderdag 13 mei geopend van 09:00 tot 23:00 uur
Eerste Pinksterdag Zondag 23 mei geopend van 09:00 tot 21:00 uur
Tweede Pinksterdag Maandag 24 juni geopend van 09:00 tot 23:00 uur
NJK Lead Zaterdag 25 september gesloten
Sinterklaas Zondag 5 december geopend van 07:30 tot 17:00 uur
Kerstavond Vrijdag 24 december geopend van 10:00 tot 17:00 uur
Eerste Kerstdag Zaterdag 25 december gesloten
Tweede Kerstdag Zondag 26 december geopend van 10:00 tot 17:00 uur
Oudejaarsdag Vrijdag 31 december geopend van 11:00 tot 16:00 uur
Nieuwjaarsdag Zaterdag 1 januari 2022 gesloten

Tarieven

Onderstaande tarieven zijn van toepassing op zelfstandig klimmers met een klimvaardigheidsbewijs

BOULDEREN per entree
t/m 7 jaar
t/m 17 jaar
t/m 24 jaar
t/m 65 jaar
65 jaar en ouder
€ 7,25
€ 8,75
€ 9,75
€ 10,75
€ 9,75
KLIMMEN
t/m 7 jaar
t/m 17 jaar
t/m 24 jaar
t/m 65 jaar
65 jaar en ouder
€ 8,50
€ 10,50
€ 12,50
€ 14,50
€ 12,50

Klik hier voor alle tarieven en abonnementen

Tarieven fitness

Het tarief om onbeperkt te kunnen fitnessen is €33,50 per maand. Klimabonnementhouders kunnen gratis gebruik maken van de fitnessfaciliteiten.

Klik hier voor alle informatie over onze fitnessfaciliteiten

Mountain Network Amsterdam

Kijk op mountain-network.nl/corona/ voor de huidige coronamaatregelen. Reserveren is noodzakelijk. Voor het reserveren van (zelfstandig) sporten kan je terecht op Toplogger.

Mountain Network Amsterdam is gevestigd in ‘De Eretribune’, een multifunctioneel topsport-­ en wooncomplex met klimhal in Amsterdam. De klimmuur heeft een hoogte van 15 meter en de boulderhal is met zijn 200 m2 vloeroppervlak één van de grootste gekoppelde boulderhallen van Nederland. Beide wanden zijn opgebouwd volgens een uniek 3D-systeem. Daarnaast hebben wij een fitnessverdieping met fysiotherapie, hiermee kunnen wij jou een volledige sportervaring aanbieden.

Voor het eerst naar Mountain Network Amsterdam? Kijk dan hier


Klimhal

De klimwanden zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde klimmers en variëren van liggend tot zwaar overhangend, met een maximale overhang van maar liefst 10 meter. Er zijn 34 toprope touwen en 12 voorklimtouwen. De wanden waarop kan worden voorgeklommen variëren van verticaal tot zwaar overhangend. Er wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de routes en er worden continu nieuwe routes gebouwd. De hoogte van de klimhal is 15 meter en er zijn in totaal ongeveer 150 routes. Mountain Network Amsterdam beschikt als tweede locatie van Mountain Network over een zelfontworpen driehoek­klimwandsysteem. Dit systeem zorgt voor veel variatie en maakt alle wanden tot één geheel. Nog nooit geklommen en wil je met de sport starten? Kijk dan hier voor meer informatie.


Bouldergym

De bouldergym heeft een hoogte van 4 meter en is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde klimmers. Met 200 m2 vloeroppervlak is het één van de grootste aan een klimhal gekoppelde boulderhallen van Nederland. Er worden continue nieuwe circuits gebouwd. Elk circuit heeft een kleurenlabel, die een moeilijkheidsgraad vertegenwoordigd. De kleur van de greep zegt dus niets meer over de moeilijkheidsgraad van het circuit.  Boulderen is mogelijk vanaf 7 jaar oud (onder direct toezicht van een ouder/verzorger). Vanaf 12 jaar oud kan je zelfstandig aan de slag na toestemming van een ouder/verzorger. In 2020 is de bouldergym compleet gerenoveerd waarmee we nog meer trainingsmogelijkheden bieden. Wil je meer informatie over boulderen? Kijk dan eens hier.


Buitenwand

Naast het terras van het bergsportcafé vind je een gloednieuwe, in 2020 opgeleverde buitenwand. De wanddelen zijn 9 meter hoog en gaan van recht tot overhang. Een bijzondere manier van klimmen. Op dit moment kan er alleen toprope geklommen worden op de 22 lijnen die er hangen. Er is geen apart toegangsbewijs vereist, je kan de buitenwand gebruiken op je reguliere abonnement, strippenkaart of entreebewijs klimmen.


Fitness

In Mountain Network Amsterdam bevindt zich een krachtsport- en fitnessruimte (220m²) met kracht- en revalidatieapparatuur die ingericht is onder supervisie van Topsport Amsterdam. Klik hier voor meer informatie.


(Sport)fysiotherapie

Bij FysioHolland is je zorg rondom bewegen in goede handen. Sinds 1 januari 2019 zijn zij en Mountain Network een samenwerkingsverband aangegaan en hebben een praktijk geopend in de fitnessruimte van Mountain Network Amsterdam. Daar helpen zij graag zowel klimfanaten als buurtbewoners van hun klachten af.

Lichamelijke pijn kan je behoorlijk beperken bij het werken, sporten of andere dagelijkse activiteiten. Heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten? Of heb je langdurige of terugkerende lichamelijke klachten? Dan ben je bij FysioHolland aan het juiste adres. FysioHolland heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten in huis en werken waar mogelijk en gewenst samen met andere zorgprofessionals, zoals orthopeden en huisartsen. Daarnaast zijn de FysioHolland praktijken PLUS-praktijken,
wat betekent dat zij voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen van de zorgverzekeraar.

Heb je een blessure opgelopen en wil je een snelle gratis controle? Elke dinsdag- en donderdagavond van 20.00 tot 21.00 is er een gratis inloopspreekuur. Wil je liever een afspraak maken? Kom dan gerust eens langs, bel 020 694 62 54 of stuur een e-mail naar amsterdam@fysioholland.nl .

FysioHolland heeft een contract met alle Nederlandse zorgverzekeraars.


Bergsportshop

De bergsportshop in Mountain Network Amsterdam heeft een ruim assortiment aan klim- en bergsportartikelen.

Het Zwitserse Mammut en het Italiaanse La Sportiva zijn ‘preferred supplier’ van Mountain Network en dat uit zich in een ruim assortiment aan klimgordels, karabiners, touwen, klimschoenen en andere producten van deze topmerken. Nergens in de Benelux tref je een groter assortiment aan technische producten van deze topmerken. Daarnaast hangt er ook veel kleding van Mammut, SNAP en La Sportiva in de winkel.

Het assortiment wordt aangevuld met materialen van o.a. Petzl en Black Diamond. Verder verkopen we ook topo’s van verschillende populaire klimgebieden.​


Bar / eetcafé

Mountain Network Amsterdam heeft een gezellige bar en een eetcafé waar dagelijks verse maaltijden voor sportstudenten van De Eretribune worden bereid. Uiteraard kunnen niet alleen de studenten, maar ook andere klanten en bewoners van de Laan van Spartaan bij ons komen eten. Een maaltijd kost € 9,80, en we serveren ook vegetarische maaltijden. De keuken is van maandag t/m vrijdag van 17:00 tot 20:00 uur geopend. Wil je mee-eten? Vul dan op de dag zelf het volgende formulier in en we zorgen ervoor dat er een bordje voor je klaarstaat. Met goed weer hebben we het terras boven het water geopend, waar je heerlijk kan genieten van het zonnetje en de acties van de klimmers op de buitenwand kan aanschouwen.

Tevens is de horeca (eventueel in combinatie met de klimhal en/of de vergaderzaal) voor feesten of recepties te huur. Neem hiervoor gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Vergaderzaal

Mountain Network Amsterdam beschikt over een prachtige vergaderzaal met uitzicht op het water. Vanaf het moment dat u binnenkomt tot het moment dat u weggaat zult u geïnspireerd worden door de sportieve omgeving. Uw seminar, meeting of zakelijke bespreking is bij ons in goede handen.


Instagram

Instagram

la-sportiva-logo-innovation-banner-700-sotto-articolo-fiemme