Praktische informatieAmsterdam

Engels

Erasmusgracht 297
1061 MD Amsterdam

Telefoon
088 123 68 35
Tarieven
Tarieven klimmen / boulderen
Tarieven fitness
Tarieven fitness
amsterdam@mountain-network.nl
amsterdam@mountain-network.nl
Route
Openingstijden
Bekijk de openingstijden

Route

Dit is belangrijke informatie indien je voor het eerst naar Mountain Network Amsterdam gaat. Mountain Network Amsterdam is lastig te vinden als je gebruik maakt van een navigatiesysteem. De meeste navigatiesystemen sturen je naar de verkeerde plek. Daarom adviseren wij dat je deze uitgebreide routebeschrijving (pdf) goed doorleest voordat je vertrekt.

Reguliere openingstijden

Maandag 13:00 – 23:00 uur
Dinsdag 13:00 – 23:00 uur
Woensdag 13:00 – 23:00 uur
Donderdag 13:00 – 23:00 uur
Vrijdag 13:00 – 23:00 uur
Zaterdag 10:00 – 18:00 uur
Zondag 10:00 – 20:00 uur

 

Bijzondere openingstijden

Goede Vrijdag Vrijdag 19 april geopend
Eerste Paasdag Zondag 21 april geopend
Tweede Paasdag Maandag 22 april van 13:00 tot 23:00 geopend
Koningsdag Zaterdag 27 april gesloten
Bevrijdingsdag Zondag 5 mei geopend
Hemelvaartsdag Donderdag 30 mei geopend
Eerste Pinksterdag Zondag 9 juni geopend
Tweede Pinksterdag Maandag 10 juni geopend
Sinterklaas Donderdag 5 december geopend
Kerstavond Dinsdag 24 december van 13:00 tot 18:00 uur geopend
Eerste Kerstdag Woensdag 25 december gesloten
Tweede Kerstdag Donderdag 26 december van 13:00 tot 18:00 uur geopend
Oudejaarsdag Dinsdag 31 december van 12:00 tot 16:00 uur geopend
Nieuwjaarsdag Woensdag 1 januari 2020 gesloten

 

Tarieven

BOULDEREN per entree
t/m 9 jaar
t/m 17 jaar, studenten en NKBV-leden
18 jaar en ouder
€ 6,50
€ 8,50
€ 10,50

KLIMMEN
t/m 6 jaar
t/m 9 jaar
t/m 17 jaar, studenten en NKBV-leden
18 jaar en ouder
€ 8,00
€ 10,00
€ 12,00
€ 14,00

Klik hier voor alle tarieven en abonnementen

Tarieven fitness

Het tarief om onbeperkt te kunnen fitnessen is €33,50 per maand. Klimabonnementhouders kunnen gratis gebruik maken van de fitnessfaciliteiten.

Klik hier voor alle informatie over onze fitnessfaciliteiten

Mountain Network Amsterdam

Mountain Network Amsterdam is gevestigd in ‘De Eretribune’, een multifunctioneel topsport­ en wooncomplex in Amsterdam. De klimmuur heeft een hoogte van 15 meter en de boulderhal is met zijn 200 m2 vloeroppervlak één van de grootste gekoppelde boulderhallen van Nederland. Beide wanden zijn opgebouwd volgens een uniek 3D-systeem. Daarnaast hebben wij een fitnessverdieping met fysiotherapie, hiermee kunnen wij jou een volledige sportervaring aanbieden.


Klimhal

Mountain Network Amsterdam beschikt als tweede locatie van Mountain Network over een zelfontworpen driehoek­klimwandsysteem. Dit systeem zorgt voor veel variatie en maakt alle wanden tot één geheel.

De klimwanden zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde klimmers en variëren van liggend tot zwaar overhangend, met een maximale overhang van maar liefst 10 meter. Er zijn 34 toprope touwen en 12 voorklimtouwen. De wanden waarop kan worden voorgeklommen variëren van verticaal tot zwaar overhangend. Er wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de routes en er worden continu nieuwe routes gebouwd. De hoogte van de klimhal is 15 meter en er zijn in totaal ongeveer 150 routes.


Bouldergym

Met 200 m2 vloeroppervlak bevindt zich in Mountain Network Amsterdam één van de grootste, aan een klimhal gekoppelde boulderhallen van Nederland. Door het gebruik van het driehoek­klimwandsysteem is er een grote variatie in wanden en vormt de wand één geheel.

De bouldergym heeft een hoogte van 4 meter en is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde klimmers. Er worden continue nieuwe circuits op kleur gebouwd. Elke kleur vertegenwoordigd een moeilijkheidsgraad. Boulderen is mogelijk vanaf 7 jaar oud (onder direct toezicht van een ouder/verzorger). Vanaf 12 jaar oud kan je zelfstandig aan de slag na toestemming van een ouder/verzorger.


Fitness

In Mountain Network Amsterdam bevindt zich een krachtsport- en fitnessruimte (220m²) met kracht- en revalidatieapparatuur die ingericht is onder supervisie van Topsport Amsterdam. Klik hier voor meer informatie.


Sportfysiotherapie

Medicort is een centrum voor (top)sportmedische zorg en orthopedische revalidatie. Zij zijn met Mountain Network een samenwerking aangegaan en hebben een praktijk geopend in de fitnessruimte van Mountain Network Amsterdam. Naast klimblessures, blessurepreventie en ­advies is Medicort gespecialiseerd in (top)sportblessures, orthopedische revalidatie en post­operatieve begeleiding van enkel­, knie­, heup­, schouder­ en elleboog operaties. Daarnaast kun je bij Medicort specifiek terecht voor hand­ en vingerblessures bij hun gespecialiseerde handfysiotherapeut.

Enkele van Medicort’s fysiotherapeuten hebben zich toegelegd op de blessures, die zich bij de klimsport voordoen. Elke eerste en derde dinsdag van de maand is er van 19:00 tot 20:00 uur een gratis inloop spreekuur. Mocht je klachten hebben kun je hier terecht voor een korte check en advies. De rest van de week is het mogelijk om een afspraak te maken. Je kan je aanmelden voor een advies of behandeling via 088-7080800 of info(at)medicort.nl. Een verwijzing van een arts is niet nodig. Meer informatie kun je vinden op www.medicort.nl. 


Bergsportshop

De bergsportshop in Mountain Network Amsterdam heeft een ruim assortiment aan klim- en bergsportartikelen.

Het Zwitserse Mammut en het Italiaanse La Sportiva zijn ‘preferred supplier’ van Mountain Network en dat uit zich in een ruim assortiment aan klimgordels, karabiners, touwen, klimschoenen en andere producten van deze topmerken. Nergens in de BeNeLux tref je een groter assortiment aan technische producten van deze topmerken. Daarnaast hangt er ook veel kleding van Mammut en La Sportiva in de winkel.

Het assortiment wordt aangevuld met materialen van o.a. Petzl en Black Diamond, zoals zekerapparaten, cam’s en nuts. Verder verkopen we ook topo’s van verschillende populaire klimgebieden.​


Bar / eetcafé

Mountain Network Amsterdam heeft een gezellige bar en een eetcafé waar dagelijks verse maaltijden voor sportstudenten van De Eretribune worden bereid. Uiteraard kunnen niet alleen de studenten, maar ook andere klanten en bewoners van de Laan van Spartaan bij ons komen eten. Een maaltijd kost € 9,80, reserveren is niet nodig en we serveren ook vegetarische maaltijden. De keuken is van maandag t/m vrijdag van 17:00 tot 20:00 uur geopend.

Tevens is de horeca (eventueel in combinatie met de klimhal en/of de vergaderzaal) voor feesten of recepties te huur. Neem hiervoor gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Vergaderzaal

Mountain Network Amsterdam beschikt over een prachtige vergaderzaal met uitzicht op het water. Vanaf het moment dat u binnenkomt tot het moment dat u weggaat zult u geïnspireerd worden door de sportieve omgeving. Uw seminar, meeting of zakelijke bespreking is bij ons in goede handen.

la-sportiva-logo-innovation-banner-700-sotto-articolo-fiemme