Klimcursussen

Til je klimervaring naar een hoger plan

We doen niets liever dan jou verder helpen als klimmer. Op deze pagina vind je alle mogelijke cursussen die je bij ons kunt doen - binnen en buiten - om een betere klimmer te worden.


Starten met sportklimmen

Ben je benieuwd hoe het is, van greep naar greep klauteren op een verticale wand? Hoe het is om de diepte onder je steeds groter te zien worden? De moed op te brengen om toch verder naar boven te klimmen en te vertrouwen op je klimpartner die je zekert? Kom een keer kennismaken of start direct met de cursus zelfstandig leren klimmen in de hal.


Techniek verbeteren

Klimmer of goede klimmer. Aan klimtechniek kun je altijd schaven. Wij zijn er om je iedere keer een stap beter en soepeler te leren klimmen. Daarvoor hebben we de Mountain Fit! Wekelijkse trainingen voor volwassenen, om precies dat te bereiken wat jij wil!


Indoor Voorklimmen

Voorklimmen, een verhaal apart. Het is een hele beleving om voor het eerst boven je laatste zekeringspunt uit te klimmen, een val van enkele meters te maken, nog meer aangewezen te zijn op je kennis van materiaal en zekertechnieken. Je leert het allemaal bij de cursus indoor voorklimmen


Boulderen

Bij RijnBoulder, Noardwand en Mountain Network Dordrecht bieden we een reeks van lessen en cursussen aan om je goed op weg te helpen in je bouldercarrière. Als je zelfstandig wil boulderen, dan raden we je aan om eerst een introductieles te doen. Hierin leer je de basistechnieken van het boulderen. Wil je daarna meer technieken op doen? Kies dan voor Mountain Fit, een wekelijks trainingsprogramma toegespitst op jouw doelen.


Rotsklimmen

In het hart van de Belgische Ardennen ligt onze uitvalsbasis voor klimcursussen op de rotsmassieven van België. Je vindt ons op camping Villatoile in de groene Lesse vallei, op loopafstand van de rotsen. Vanuit hier organiseren we rotsklimcursussen voor alle niveau’s. Van je eerste meters op de rots tot specialisatiecursussen voor de vergevorderde klimmer. Op nog geen drie uur rijden van Nederland is dit de perfecte locatie om je kennis, techniek en ervaring op de rotsen bij te schaven. Wil je met klimmers uit je eigen hal de rotsen op? Elk Mountain Network klimcentrum organiseert in de Lesse vallei een locatieweekend voor klimmers uit de eigen hal!


Overige cursussen

Naast alle klimcursussen die Mountain Network aanbiedt, zijn er ook regelmatig overige cursussen, die goed passen bij de klimsport.