Praktische informatieLeeuwarden

Fiswerderweg 3
8917 EW Leeuwarden

Telefoon
088 - 123 68 60
Tarieven
Tarieven klimmen / boulderen
noardwand@mountain-network.nl
noardwand@mountain-network.nl
Route
Openingstijden
Bekijk de openingstijden

Route

Noardwand ligt in sporthal Rengers naast Zwembad de Blauwe Golf en is goed bereikbaar per auto, OV en fiets.

Routebeschrijving in Google Maps

Reguliere openingstijden

Op 31 augustus 2019 is er een wedstrijd in de klimhal, waardoor er beperkt of niet geklommen kan worden. 

Maandag 14:30 – 23:00 uur
Dinsdag 14:30 – 23:00 uur
Woensdag 13:00 – 23:00 uur
Donderdag 14:30 – 23:00 uur
Vrijdag 13:00 – 23:00 uur
Zaterdag 09:00 – 18:00 uur
Zondag 09:00 – 18:00 uur
  • Flextime: mocht je buiten de openingstijden willen sporten, kan je altijd contact opnemen met de locatie. Als de locatie geopend is ivm bijvoorbeeld groepsactiviteiten, ben je van harte welkom!

 

Bijzondere openingstijden

Goede Vrijdag Vrijdag 19 april geopend van 13:00 tot 23:00 uur
Eerste Paasdag Zondag 21 april geopend van 09:00 tot 21:00 uur
Tweede Paasdag Maandag 22 april van geopend van 13:00 tot 23:00 uur
Koningsdag Zaterdag 27 april gesloten
Bevrijdingsdag Zondag 5 mei geopend van 09:00 tot 21:00 uur
NSK Lead + Speed Zaterdag 25 mei geopend van 09:00 tot 12:00 uur
Hemelvaartsdag Donderdag 30 mei geopend van 13:00 tot 23:00 uur
Eerste Pinksterdag Zondag 9 juni geopend van 09:00 tot 21:00 uur
Tweede Pinksterdag Maandag 10 juni geopend van 13:00 tot 23:00 uur
Teamchallenge MN Maandag 15 juli gesloten
Wedstrijd Zaterdag 31 augustus. I.v.m. met Lead 1 is klimmen slechts heel beperkt mogelijk.
Open dag Zondag 10 november
Filmavond Maandag 18 november Reel Rock Film Tour (hal gesloten voor vrijklimmen)
Wedstrijd Zaterdag 30 november Open NK Speed (hal gesloten voor vrijklimmen vanaf 13.00 uur)
Sinterklaas Donderdag 5 december geopend van 13:00 tot 23:00 uur
Kerstavond Dinsdag 24 december geopend van 13:00 tot 18:00 uur
Eerste Kerstdag Woensdag 25 december gesloten
Tweede Kerstdag Donderdag 26 december geopend van 13:00 tot 18:00 uur
Oudejaarsdag Dinsdag 31 december geopend van 12:00 tot 16:00 uur
Nieuwjaarsdag Woensdag 1 januari 2020 gesloten

 

Tarieven

BOULDEREN per entree
t/m 9 jaar
t/m 17 jaar, studenten (1) en NKBV-leden (2)
18 jaar en ouder
€ 6,50
€ 8,50
€ 10,50
KLIMMEN
t/m 6 jaar
t/m 9 jaar
t/m 17 jaar, studenten (1) en NKBV-leden (2)
18 jaar en ouder
€ 7,50
€ 9,50
€ 11,50
€ 13,50

Klik hier voor alle informatie over tarieven, abonnementen en strippenkaarten

Tarieven fitness

Noardwand – Klimcentrum Leeuwarden

Klimcentrum Noardwand is het nieuwste en modernste klimcentrum van Nederland, gevestigd in Leeuwarden. Noardwand biedt als één van de weinige klimcentra in Nederland alledrie Olympische disciplines aan onder één dak: lead, speed en boulder. Tevens is er een buitenwand en een unieke Monkeyspace-trainingsruimte. Maar dat is nog niet alles! De eerste en enige Clip ‘n Climb in Friesland is ook gevestigd in Noardwand. Met 11 verschillende klimchallenges is dit een leuke en laagdrempelige activiteit voor jong en oud. Daarnaast is er een caving-parcours (speleologie) en een Flightline Free Fall. Dat is een vrije val vanaf het hoogste punt van het klimcentrum. Het gezellige bergsportcafé is het letterlijke middelpunt van het klimcentrum, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje bij de gezellige open haard.

Let op: Ben je een ervaren klimmer en wil je voorklimmen? Dan adviseren we je om je eigen touw (minimaal 50m) mee te nemen. Eventueel zijn er ook touwen te huur.

Voor het eerst naar Noardwand? Klik dan hier

 


Klimhal

Noardwand is uniek. De klimwand is net even wat hoger dan veel andere klimcentra in Nederland (maximaal 20 meter hoog) en in de hal zijn 60 klimtouwen met in totaal ongeveer 130 routes. De helft van de touwen is bestemd voor toprope klimmen en iedereen met een NKBV-klimvaardigheidsbewijs kan zelfstandig aan de slag. De andere helft van de klimlijnen is bestemd voor voorklimmen. Er is veel aandacht voor de kwaliteit van de routes en de grepen, deze worden regelmatig vervangen. Voor de gevorderde klimmer is er genoeg uitdaging, dit geldt ook voor beginnende klimmers en kinderen. Bij Noardwand vind je routes van de niveau’s 3 tot 8b. Het actuele overzicht van de routes vind je in de app van Vertical Life.

Naast de klimwanden binnen vind je buiten een artificiële, niet van echt te onderscheiden rotswand waar je naar hartelust kan voorklimmen in het zonnetje.

 


Clip 'n Climb

De Clip ‘n Climb is een kleurrijke en tot de verbeelding sprekende klimactiviteit voor jong en oud, ervaring is niet vereist! Na een korte instructie kan elke deelnemer zelfstandig aan de slag. Tijdens het klimmen zit je vast aan een kabel en wordt je automatisch gezekerd met de allernieuwste zekertechnologie TruBlue.

Kijk hier voor meer informatie over Clip ’n Climb


Speed en Boulder

Noardwand beschikt als het enige klimcentrum in de Benelux over twee door IFSC gekeurde speedklimroutes met officiële speedgrepen, tijdmeting en zekersysteem. In een apart gedeelte van de het klimcentrum is een boulderwand met een totale lengte van 40 meter. Hier vind je zo’n 50 boulders in verschillende moeilijkheidsgraden. Elke week wordt er een circuit vervangen, zodat er altijd weer leuke en uitdagende boulders in zitten.

NB: onze zekersysteem bij de speedklimwand is ter reparatie opgestuurd naar de fabrikant. Er is een tijdelijke Trublue opgehangen, waardoor één van de speedroutes te gebruiken is. 


Monkeyspace, caving en Flightline Free Fall

Naast de Clip ’n Climb en de klimdisciplines heeft Noardwand nog meer activiteiten. Zo hebben we een 30 meter lang caving-parcours aangelegd waar je doorheen kan kruipen. Voor de echte daredevil is er de Flightline Free Fall, een vrije val van de top van ons klimcentrum! Op de begane grond vind je de unieke Monkeyspace-trainingsruimte. Dit is een modulair systeem waarmee je de trainingsruimte in een handomdraai kan inrichten naar jouw specifieke wensen. Er zijn modules, rekstokken, ringen en tal van andere attributen om jouw ultieme training samen te stellen.


Bergsportshop

In de bergsportshop van Noardwand Leeuwarden vind je alles wat je nodig hebt voor al je activiteiten in de hal en daarbuiten. Wij zijn preferred suppliers van Mammut en La Sportiva en hebben een ruim aanbod van touwen, karabiners, helmen, zekerapparaten en natuurlijk klimschoenen van deze twee topmerken. Naast een ruim aanbod is er uitstekend en professioneel advies.


Bergsportcafé

In Noardwand is een gezellig bergsportcafé, met een bar, een zithoek met een haard, een kinderhoek en een uitgebreide leestafel, gevestigd. In ons begsportcafé serveren onze barista’s de lekkerste koffie met biologische bonen van Peeze. Daarnaast serveren we een klein assortiment aan taartjes, frisse salades, luxe tosti’s, pizza’s en overheerlijk lasagne. Uiteraard is het geen echt bergsportcafé zonder lekker biertjes! We hebben maar liefst 8 goede bieren op de tap, zoals Goose, Hertog Jan, Leffe en Karmeliet.

la-sportiva-logo-innovation-banner-700-sotto-articolo-fiemme

//