Praktische informatieNoardwand Leeuwarden

Fiswerderweg 3
8917 EW Leeuwarden

Telefoon
088 - 123 68 60
Tarieven
Tarieven klimmen / boulderen
noardwand@mountain-network.nl
noardwand@mountain-network.nl
Route
Openingstijden
Bekijk de openingstijden

Route

Noardwand ligt in sporthal Rengers naast Zwembad de Blauwe Golf en is goed bereikbaar per auto, OV en fiets.

Routebeschrijving in Google Maps

Parkeren
Gratis parkeren bij MN Noardwand

Reguliere openingstijden

Maandag 10:00 – 23:00 uur
Dinsdag 10:00 – 23:00 uur
Woensdag 10:00 – 23:00 uur
Donderdag 10:00 – 23:00 uur
Vrijdag 10:00 – 23:00 uur
Zaterdag 09:00 – 21:00 uur
Zondag 09:00 – 21:00 uur

Bijzondere openingstijden

 

Goede Vrijdag Vrijdag 29 maart  geopend van 10:00 – 23:00 uur
Eerste Paasdag Zondag 31 maart geopend van 09:00 tot 21:00 uur
Tweede Paasdag Maandag 1 april geopend van 10:00 tot 23:00 uur
Lead 3 Zondag 7 april gesloten (geopend voor publiek), Boulderhal gesloten tussen 14:30 – 18:30
Flashtest Zaterdag 13 april gesloten,  aanmelden flashtest
Koningsdag Zaterdag 27 april gesloten
Bevrijdingsdag Zondag 5 mei geopend van 09:00 tot 21:00 uur
Hemelvaartsdag Donderdag 9 mei geopend van 10:00 tot 23:00 uur
Eerste Pinksterdag Zondag 19 mei geopend van 09:00 tot 21:00 uur
Tweede Pinksterdag Maandag 20 mei geopend van 10:00 tot 23:00 uur
Jeugd Lead 3 U16 & U14 Zaterdag 15 juni gesloten (open voor publiek)
Jeugd Boulder Series Noord Oost 4 Zaterdag 28 september, de klimhal is geopend
Sinterklaas Donderdag 5 december geopend van 10:00 tot 23:00 uur
Kerstavond Dinsdag 24 december geopend van 10:00 tot 17:00 uur
Eerste Kerstdag Woensdag 25 december gesloten
Tweede Kerstdag Donderdag 26 december geopend van 10:00 tot 17:00 uur
Oudejaarsdag Dinsdag 31 december geopend van 10:00 tot 17:00 uur
Nieuwjaarsdag Woensdag 1 januari 2025 gesloten

Tarieven

Onderstaande tarieven zijn van toepassing op zelfstandig klimmers met een klimvaardigheidsbewijs en zelfstandig boulderaars.

ENTREE
t/m 17 jaar
18 t/m 24 jaar
25 jaar en ouder
€ 12,00
€ 13,50
€ 16,00

Klik hier voor alle informatie over tarieven, abonnementen en strippenkaarten

Tarieven fitness

Noardwand – Klimcentrum Leeuwarden

Klimcentrum Noardwand is het nieuwste en modernste klimcentrum van Nederland, gevestigd in Leeuwarden. Noardwand biedt als één van de weinige klimcentra in Nederland alledrie Olympische disciplines aan onder één dak: lead, speed en boulder. Tevens is er een buitenwand en een unieke Monkeyspace-trainingsruimte. Maar dat is nog niet alles! De eerste en enige Clip ‘n Climb in Friesland is ook gevestigd in Noardwand. Met 11 verschillende klimchallenges is dit een leuke en laagdrempelige activiteit voor jong en oud. Het gezellige bergsportcafé is het letterlijke middelpunt van het klimcentrum, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje bij de gezellige open haard.

Heb je je klimvaardigheidsbewijs al op zak? Dan mag je in onze klimcentra zonder begeleiding klimmen. Ben je nieuw in deze sport en wil je graag eens komen klimmen of boulderen, dan ben je meer dan welkom om tijdens openingstijden langs te komen bij Mountain Network Noardwand!
Let op: Ben je een ervaren klimmer en wil je voorklimmen? Dan adviseren we je om je eigen touw (minimaal 50m) mee te nemen. Eventueel zijn er ook touwen te huur.


Klimhal

Noardwand is uniek! De klimwand is net even wat hoger dan veel andere klimcentra in Nederland (maximaal 20 meter hoog), in de hal hangen er 45 omlooppunten met in totaal ongeveer 95 routes. De helft van de touwen (22) zijn bestemd voor toprope klimmen en iedereen met een NKBV-klimvaardigheidsbewijs kan zelfstandig aan de slag. De andere helft van de klimtouwen is bestemd voor het voorklimmen. Er is veel aandacht voor de kwaliteit van de routes en de grepen, deze worden regelmatig vervangen. Voor de gevorderde klimmer is er genoeg uitdaging, dit geldt ook voor beginnende klimmers en kinderen. Bij Noardwand vind je routes van de niveau’s 3 tot 8b. Het actuele overzicht van de routes vind je in de app van Toplogger.

Naast de klimwanden binnen vind je buiten een artificiële, niet van echt te onderscheiden rotswand waar je naar hartelust kan voorklimmen in het zonnetje.


Boulderhal

Op 13 april 2022 hebben wij de grootste boulderhal van Friesland in Noardwand geopend! Met ruim 700 m2 wandoppervlakte. Op maar liefst twee verdiepingen kan je naar hartelust boulderen. 90 boulders in 6 circuits variërend in niveau van 3 – 8 hangen in de wanden.

Klik hier voor meer informatie over Boulderen in Leeuwarden


Clip 'n Climb

De Clip ‘n Climb is een kleurrijke en tot de verbeelding sprekende klimactiviteit voor jong en oud, ervaring is niet vereist! Na een korte instructie kan elke deelnemer zelfstandig aan de slag. Tijdens het klimmen zit je vast aan een kabel en wordt je automatisch gezekerd met de allernieuwste zekertechnologie TruBlue.

Kijk hier voor meer informatie over Clip ’n Climb


Speed

Noardwand beschikt als het enige klimcentrum in de Benelux over twee door IFSC gekeurde speedklimroutes met officiële speedgrepen, tijdmeting en zekersysteem. De speedgrepen zijn hetzelfde over de hele wereld. Speed Climbing is, net als boulderen en klimmen, een olympische sport. Deze tak van de klimsport levert vaak spectaculaire beelden op en wordt niet voor niets Speed genoemd. Dus ben je geïnteresseerd in Speed Climbing, dan is Noardwand the place to be.


Buitenwand

In de lente en zomermaanden hebben wij een prachtige buitenwand ter beschikking. Op deze klimwand kun je zowel toprope klimmen als voorklimmen. Indien je wilt komen voorklimmen kun je bij ons hiervoor klimmateriaal huren. Wil je komen toprope dan kun je een collega aan de balie vragen of ze de touwen voor je kunnen uithangen! Hou voor de opening(stijden) onze socials in de gaten.


Bergsportshop

In de bergsportshop van Noardwand Leeuwarden vind je alles wat je nodig hebt voor al je activiteiten in de hal en daarbuiten. Wij zijn preferred suppliers van Mammut en La Sportiva en hebben een ruim aanbod van touwen, karabiners, helmen, zekerapparaten en natuurlijk klimschoenen van deze twee topmerken. Naast een ruim aanbod is er uitstekend en professioneel advies.


Bergsportcafé

In Noardwand is een gezellig bergsportcafé, met een bar, een zithoek met een haard, een kinderhoek en een uitgebreide leestafel, gevestigd. In ons bergsportcafé serveren onze barista’s de lekkerste koffie met biologische bonen van Peeze. Daarnaast serveren we heerlijke brownies, gezonde wraps, diverse pasta’s, luxe tosti’s en pizza’s. Uiteraard is het geen echt bergsportcafé zonder lekker biertjes! We hebben maar liefst 8 goede bieren op de tap, zoals Texels, Hertog Jan, Leffe en Karmeliet.

Instagram

la-sportiva-logo-innovation-banner-700-sotto-articolo-fiemme