Noardwand – Klimcentrum Leeuwarden

Opening verwacht in december 2018 of januari 2019!

In Leeuwarden komt het modernste klimcentrum van Nederland. Een voorklimwand, Clip ’n Climb, speedklimmen, speleologie, buitenklimwand, boulderen, je kan het zo gek niet bedenken of dit hypermoderne klimcentrum heeft het dadelijk allemaal. Een geweldig concept voor jong en oud dat dichterbij is dan je denkt... De bouw is namelijk al in volle gang en als alles goed gaat kan er rond de jaarwisseling al worden geklommen.


Onze nieuwe locatie in Leeuwarden krijgt een eigen naam: Noardwand! Met de naam Noardwand maken we een kleine knipoog naar het Fries, de Noordelijke ligging binnen Nederland en de bekende Noordwanden in de Alpen. Het sportbedrijf van Leeuwarden, BV Sport, zit achter dit geweldige project en Mountain Network wordt de exploitant voor het klimcentrum.

Lead, Speed en Boulder

Noardwand biedt straks de drie Olympische disciplines Lead, Speed en Boulder aan onder één dak. Dat is een zeldzaamheid in de Nederlandse klimcentra. De klimwand met ruim 40 touwen zal voor een deel uitsluitend voor voorklimmen worden ingericht, zoals we dat ook in Amsterdam hebben gedaan. Er komen twee officiële door de IFSC gekeurde speedklimroutes in de klimhal. Natuurlijk met een klok, een speciaal zekersysteem en de officiële speedgrepen. Voor het boulderen komt er een wand van zo’n 40m lang. De voorziening is heel behoorlijk als je dat met een gemiddeld klimcentrum vergelijkt. Maar aangezien boulderen één van de snelstgroeiende sporten is, zijn onze ambities groter. De plannen voor een (veel) grotere boulderruimte liggen er al en worden later opgepakt.

Uiteindelijk gaat het om mooie routes en fijne grepen, maar om een hypermodern klimcentrum te zijn is er meer nodig. De nieuwe vestiging van Mountain Network krijgt daarom unieke faciliteiten die je niet in andere klimcentra in Nederland zal tegenkomen. Een levensecht caving-parcours waarbij je met een helm met hoofdlampje op door een doolhof van rotsgangen mag kruipen. In de Monkeyspace richt je in een handomdraai de ruimte in naar jouw trainingsbehoeftes: stangen, ringen, modules, grepen zijn allemaal te verplaatsen in elke willekeurige opstelling. Buiten, aan de zonzijde van het pand, kun je voorklimmen op een realistische rotswand van 19m hoog. Bovenop het klimcentrum kun je niet alleen van het uitzicht genieten op 25m hoogte, maar ook een Mega Jump XL maken.

Tot slot “Clip ’n Climb”. Ben je nog niet bekend met de term? Dan moet je beslist even op internet kijken. Een 12-tal uitdagingen zorgt voor het ultieme uitje voor jong en oud.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen? Volg ons op Facebook voor de laatste updates.

Noardwand – Klimcentrum Leeuwarden
T: 088-1236 90 00
E: noardwand@mountain-network.nl

Noardwand in aanbouw