Klimmen bij Mountain Network

Kom klimmen op één van onze locaties in Nederland

Heb je je klimvaardigheidsbewijs op zak? Dan mag je in onze klimcentra zonder begeleiding klimmen. Je bent meer dan welkom om tijdens openingstijden langs te komen op één van onze locaties.


Wat is klimmen?

Klimmen, wat is dat eigenlijk? Klimmen is een spannende sport op hoogte. In 2021 stond de klimsport voor het eerst op de Olympische Spelen en al jaren is het onze lust en ons leven. In tegenstelling tot boulderen kan je niet zomaar een klimhal binnenlopen en aan de slag. Afhankelijk van het gebruikte zekersysteem dien je een certificaat of Klimvaardigheidsbewijs te halen. Je moet immers weten hoe je veilig je klimmaatje zekert op de klimwanden die tot maximaal 20 meter hoog gaan. Volwassenen kunnen een basiscursus doen, voor kids hebben we de Mountain Club, onze jeugdclub. Heb je nog nooit geklommen en wil je weten of het iets voor je is? Kijk dan eens bij de Introductieles Klimmen. Ook als je geen klimmaatje hebt ben je bij ons aan het juiste adres, in Arnhem en Heerenveen hebben we auto-belaysystemen hangen.


Zelfstandig klimmen bij Mountain Network

Wil je zelfstandig met je klimmaatje aan de slag? Dan heb je een klimvaardigheidsbewijs nodig. Heb je deze niet (meer), of heb je een ander certificaat, dan kan je altijd langskomen op één van onze locaties. Onze instructeurs kijken graag met je mee of de techniek goed zit om zelfstandig aan de slag te kunnen. Zij kunnen je eventueel ook informeren over wat je moet doen om je techniek op peil te krijgen, mocht dit niet het geval zijn. Kinderen jonger dan 14 jaar mogen niet zelfstandig klimmen, ook niet na toestemming van de ouders. Ouders die zelfstandig mogen zekeren, mogen hun kinderen natuurlijk wel zekeren.

Het komt natuurlijk wel eens voor dat je iemand mee wil nemen die geen ervaring heeft. Je mag als zelfstandig klimmer maximaal twee introducees meenemen. Deze mag jij wel zekeren, maar jij mag niet gezekerd worden door hen, of de introducees elkaar onder jouw begeleiding laten zekeren.

Kom langs op één van onze locaties voor meer informatie, of natuurlijk om direct aan de slag te gaan!