Sportklimbegeleider Indoor Toprope (SKB2-IT)

Zelfstandig begeleiden van eenmalige klimactiviteiten

  • Leer eenmalige activiteiten te begeleiden
  • Organiseren, begeleiden, instructie geven
  • Sportklimbegeleider Indoor Toprope niveau 2 (SKB2-IT)

Locaties & Data

Prijs
€ 725,00
Duur
minimaal 20 uur
Personen
vanaf 1 deelnemer
Instroom
Klim Vaardigheids Bewijs met minimaal 8 uur eigen vaardigheid
Locaties
Amsterdam, Nieuwegein, Heerenveen, Arnhem, Dordrecht, Ardennen, Noardwand Leeuwarden

Na het volgen van dit opleidingstraject mag je zelfstandig klimles geven aan een groep met maximaal 3 klimtouwen. Het kwalificatieprofiel Sportklimbegeleider 2 is ontwikkeld door de NKBV (Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging) in samenwerking met CINOP/SEC onder regie van NOC/NSF. Het kwalificatieprofiel berust op het beroepscompetentieprofiel sportleider 2 dat in april 2003 is goedgekeurd door de sociale partners WOS en FNV Sport. Met deze licentie kan en mag je eenmalige klimactiviteiten verzorgen voor een groep onervaren deelnemers, bijvoorbeeld tijdens een bedrijfsuitje, kinderfeestje of een gymles. Het leren klimmen is bij dit soort activiteiten vaak geen doel op zich, maar de klimbeleving staat centraal; het op een leuke en spannende manier met elkaar bezig zijn. Het is de taak van een sportklimbegeleider om de groep op een enthousiaste en veilige manier kennis te laten maken met de klimsport.

Opleidingstraject

Het opleidingstraject bestaat uit vier stappen: inschrijving en intake, praktijkleren en portfolio, proeve van bekwaamheid en certificering.

Stap 1 Inschrijving en intake

Om deel te nemen aan de opleiding SKB2-IT dien je te voldoen aan de instroomeisen.

  • Minimaal 18 jaar oud bij afronding van de opleiding
  • KVB hebben gehaald / zelfstandig kunnen klimmen
  • Klimervaring (minimaal 8 uur)

Je dient daarnaast ingeschreven te staan bij Mountain Network en akkoord te zijn met de algemene voorwaarden. Na de inschrijving volgt een intake, waar aan de hand van je CV en relevante vooropleiding bepaald wordt wat je leertraject wordt en of je eventueel vrijstellingen kan krijgen.

Stap 2 Praktijkleren en portfolio

De opleiding wordt competentiegericht gegeven, waarbij praktijkleren centraal staat. Onder begeleiding van een praktijkbegeleider wordt er gewerkt aan de drie deelkwalificaties begeleiden, organiseren en instructie geven. De vorderingen worden bijgehouden in een digitaal portfolio, dat nodig is om voor certificering in aanmerking te komen.

Stap 3 Proeve van bekwaamheid sportklimbegeleider

Als je voldoende praktijkervaring hebt opgedaan, kan je een proeve van bekwaamheid (PVB) afleggen. Het PVB bestaat uit een portfoliobeoordeling, een theorie-examen en een praktijkexamen.

Stap 4 Certificering

Als de PVB met goed gevolg is afgelegd volgt de certificering. Je krijgt een Mountain Network certificaat, dat omgezet kan worden in een door het Ministerie van VWS erkende NKBV-licentie. Hiervoor dien je wel lid te zijn van de NKBV. De licentie is 1 jaar geldig; om de licentie te kunnen verlengen dien je je vaardigheden op peil te houden middels praktijkervaring en bijscholing.

Kosten

De kosten voor het complete opleidingstraject bedragen €695,00 p.p. incl. BTW.  excl. lidmaatschapskosten NKBV.

Literatuur, printkosten, reiskosten en overige kosten zijn voor eigen rekening. De deelnemer kan kiezen uit één van de volgende opties om de opleidingskosten te voldoen:

    1. Ik betaal het totale cursusbedrag, zoals deze staat vermeld op de MN Academy website pagina, per factuur vóór aanvang van de cursus.
    2. Ik begeleid 20 eenmalige klimactiviteiten (indoor) binnen 6 maanden na certificering. Ik ontvang 100% korting op het cursusbedrag.

What’s next?

Na het succesvol afsluiten van SKB2-IT kun je doorstromen in een opleiding tot Sportkliminstructeur Indoor Toprope. Als je een klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen hebt, kun je ook opgeleid worden tot Sportklimbegeleider Outdoor Voorklimmen.

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Opgeven
Direct boeken

Contactinformatie

Telefoon
088 - 123 68 21
opleidingen@mountain-network.nl