Eerste keer boulderen?

Boulderen! Wat is dat eigenlijk

Boulderen is mega populair. Het is klimmen zonder touwen maar dan wel met een dikke valmat eronder. Wel zo handig en veilig want een boulder is toch zeker zo’n 4 a 5 meter hoog. Op een boulder zijn grepen in allerlei kleuren vastgemaakt. Samen vormen ze een route. Het kleurkaartje vertelt hoe makkelijk of moeilijk een route is. Boulderen is super leuk om (samen) te doen en geschikt voor alle leeftijden


Boulderen staat dus garant voor een leuk sportief uitje, hier lees je er meer over.

Belangrijk

Je kan tijdens openingstijden gewoon langskomen bij RijnBoulder om het eens uit te proberen, schrijf je wel even online in, of je boekt een introductieles.

Haal meer uit je bouldertijd

Met de juiste instructie weten we zeker dat je in boulderen een leuke en gezonde tijdsbesteding vindt. Je wordt er snel, soepel, krachtig en vindingrijk van en je kan gewoon beginnen door langs te komen. Maar wil je meer uit je bouldertijd halen en de juiste technieken leren, dan raden wij een introductieles aan met een instructeur.

Wat neem je mee

  • Soepele kleding
  • Schone sportschoenen met witte zolen (je kan ook schoenen huren. Wanneer je een introductieles boekt, is de schoenhuur inbegrepen)

Veiligheid

Boulderen is een veilige sport. Vanwege de dikke valmatten onder de boulderblokken, val je altijd zacht. Boulderen is ook voor kinderen heel veilig, maar we hebben wel een paar regels:

  • Als je wilt boulderen, moet je je altijd eerst aanmelden bij de balie. Zomaar de boulderblokken op rennen is heel verleidelijk, maar kan helaas niet.
  • Ben je nog nooit bij Mountain Network geweest dan moet je ook geregistreerd staan in ons systeem. Dat kan op de locatie maar ook online. Ieder moet zich apart inschrijven en akkoord gaan met de voorwaarden.
  • Vanaf 4 tot 12 jaar mag je alleen boulderen onder supervisie van een instructeur of een ouder of verzorger.
  • Kijk hier voor alle veiligheidsregels.

 

Neem contact op voor meer informatie

Mountain Network Arnhem Rijnboulder
+31 (0)88 123 68 50 of mail: rijnboulder@mountain-network.nl