Mountain Fit

Trainingen voor volwassenen

De Mountain Fit training is een wekelijkse training waarin je gezellig met andere klimmers of boulderaars kan werken aan persoonlijke trainingsdoelen. Je wordt begeleid door één van onze enthousiaste en ervaren sportklimtrainers.


Tijdens de eerste training zal de trainer samen met je kijken naar je beginniveau en op basis daarvan krijg je wekelijks opdrachten die zich richten op het verbeteren van techniek, kracht, tactiek en mentale facetten. Ben je toevallig net klaar met de beginnerscursus dan is dit een ideale vervolgstap. Je leert zo direct de juiste basistechnieken en komt hier ook in contact met andere klimmers, altijd handig als je geen klimpartner hebt. Als je al een tijdje klimt en/of vastloopt bij een bepaald niveau dan is de Mountain Fit óók voor jou een ideale manier om meer te leren over de klimsport en zo net even die volgende stap te kunnen zetten.

Mountain Fit wordt de komende maanden over alle locaties uitgerold.

Wat gaan we dan doen?

Fysiek
Als we het hebben over fysieke training dan gaat het vaak over het trainen van uithoudingsvermogen, snelheid, kracht, lenigheid en coördinatie. De trainer helpt je om te leren trainen en kan zelfs samen met je kijken naar één van je eerste trainingsschema’s.

Techniek
Het begint vaak bij het aanleren van nieuwe bewegingspatronen of het afleren van bewegingspatronen die minder efficiënt zijn. Je kan pas effectief en efficiënt bewegen als je meerdere technieken aan elkaar kunt koppelen en zo “in flow” door een route heen kunt klimmen. De technieken die we onder andere zullen behandelen zijn: voetplaatsing, gebruik van het lichaamszwaartepunt (LZP), frontaal vs diagonaal bewegen, optimaal belasten van grepen, staan op wrijving en nog veel meer.

Mentaal
Bij het trainingscomponent mentaal kan iedereen zich wel een voorstelling maken. Je hebt vast een keer een spannend momentje meegemaakt. Misschien wel de eerste keer klimmen, zekeren, vallen of je eerste echte vrije val tijdens het maken van een voorklimval. Voor iedereen ligt deze grens op een andere plek. Als je jezelf wilt blijven ontwikkelen dan is het van belang dat je steeds weer een stapje verder zet en dit betekent dat je steeds weer een beetje buiten je “comfortzone” moet stappen.

Tactiek
Stap jij altijd gewoon de route in of maak je van te voren een plan? Als we het hebben over het trainingscomponent tactiek dan gaat het vaak over inlezen en visualiseren, kennis van klimgrepen, tijdmanagement, tempo tijdens het klimmen, een bepaalde intellectuele benadering, probleemoplossend vermogen en ga zo maar door.Naast de ervaringen die je opdoet in je klimcarrière zijn er natuurlijk ook allerlei trucjes om steeds beter te kunnen zien wat nou de bedoeling is. De sportklimtrainer kan je hier alles over vertellen tijdens de trainingen.

Neem contact op voor meer informatie

Mountain Network Amsterdam
+31 (0)88 123 68 35 of mail: amsterdam@mountain-network.nl
Mountain Network Arnhem
+31 (0)88 123 69 15 of mail: arnhem@mountain-network.nl
Mountain Network Nieuwegein
+31 (0)88 123 69 10 of mail: nieuwegein@mountain-network.nl
Mountain Network Dordrecht
+31 (0)88 123 68 40 of mail: dordrecht@mountain-network.nl
Mountain Network Heerenveen
+31 (0)88 123 68 30 of mail: heerenveen@mountain-network.nl
Mountain Network Arnhem Rijnboulder
+31 (0)88 123 68 50 of mail: rijnboulder@mountain-network.nl
Mountain Network Noardwand Leeuwarden
+31 (0)88 123 68 60 of mail: noardwand@mountain-network.nl