Mountain Fit

Trainingen voor volwassenen

Wil jij leren trainen? De Mountain Fit is een wekelijkse training waarin je gezellig met andere klimmers of boulderaars kan trainen. Je wordt begeleid door één van onze enthousiaste en ervaren sportklimtrainers.


Ben jij op zoek naar een klimpartner, wil je ook wel eens leren trainen of zou je graag wat tips willen ontvangen om je klimniveau te verbeteren? Dan is de Mountain Fit iets voor jou!

Zoals je wellicht weet bieden we iedere week trainingen aan voor jeugdklimmers tijdens onze Mountain Club Trainingen. De Mountain Fit is in de kern hetzelfde, alleen nu voor volwassenen! Een trainer bedenkt een training die zich zal richten op een van de volgende facetten: basistechniek, kracht, tactiek of mentaal. Ben je toevallig net klaar met de beginnerscursus, dan is dit een ideale vervolgstap. Je leert zo direct de juiste basistechnieken en komt hier ook in contact met andere klimmers, altijd handig als je geen klimpartner hebt. Als je al een tijdje klimt en/of vastloopt bij een niveau onder de 6b dan is de Mountain Fit óók voor jou een ideale manier om meer te leren over de klimsport en zo net even die volgende stap te kunnen zetten.

Mountain Fit wordt vanaf 1 april, 2023 aangeboden op de volgende locaties:

Wat gaan we dan doen?

Fysiek
Als we het hebben over fysieke training dan gaat het vaak over het trainen van uithoudingsvermogen, snelheid, kracht, lenigheid en coördinatie. De trainer helpt je om te leren trainen!

Techniek
De basistechnieken; het begint vaak bij het aanleren van nieuwe bewegingspatronen of het afleren van bewegingspatronen die minder efficiënt zijn. Je kan pas effectief en efficiënt bewegen als je meerdere technieken aan elkaar kunt koppelen en zo “in flow” door een route heen kunt klimmen. De basistechnieken bestaan onder andere uit: voetplaatsing, gebruik van het lichaamszwaartepunt (LZP), frontaal vs diagonaal bewegen, optimaal belasten van grepen en nog veel meer.

Mentaal
Bij het trainingscomponent mentaal kan iedereen zich wel een voorstelling maken. Je hebt vast een keer een spannend momentje meegemaakt. Misschien wel de eerste keer klimmen, zekeren, vallen of je eerste echte vrije val tijdens het maken van een voorklimval. Voor iedereen ligt deze grens op een andere plek. Als je jezelf wilt blijven ontwikkelen dan is het van belang dat je steeds weer een stapje verder zet en dit betekent dat je steeds weer een beetje buiten je “comfortzone” moet stappen.

Tactiek
Stap jij altijd gewoon de route in of maak je van te voren een plan? Als we het hebben over het trainingscomponent tactiek dan gaat het vaak over inlezen en visualiseren, kennis van klimgrepen, tijdmanagement, tempo tijdens het klimmen en ga zo maar door. Naast de ervaringen die je opdoet in je klimcarrière zijn er natuurlijk ook allerlei trucjes om steeds beter te kunnen zien wat nou de bedoeling is. De sportklimtrainer kan je hier alles over vertellen tijdens de trainingen.

Neem contact op voor meer informatie

Mountain Network Amsterdam
+31 (0)88 123 68 35 of mail: amsterdam@mountain-network.nl
Mountain Network Arnhem
+31 (0)88 123 69 15 of mail: arnhem@mountain-network.nl
Mountain Network Nieuwegein
+31 (0)88 123 69 10 of mail: nieuwegein@mountain-network.nl
Mountain Network Dordrecht
+31 (0)88 123 68 40 of mail: dordrecht@mountain-network.nl
Mountain Network Heerenveen
+31 (0)88 123 68 30 of mail: heerenveen@mountain-network.nl
Mountain Network Arnhem Rijnboulder
+31 (0)88 123 68 50 of mail: rijnboulder@mountain-network.nl
Mountain Network Noardwand Leeuwarden
+31 (0)88 123 68 60 of mail: noardwand@mountain-network.nl