Basiscursus volwassenen (ITC)

Leer zelfstandig klimmen in de hal

 • De eerste stap in jouw klimcarrière
 • Leer zekeren, knopen en touwtechniek
 • Leer nieuwe klimmaatjes kennen
 • Na de cursus nog 4 weken onbeperkt abonnement inbegrepen

Boeken

Prijs
€ 99,00
Duur
4 lessen van 2 uur (incl. NKBV examen)
Personen
6 - 12 deelnemers
Instroom
minimaal 18 jaar oud, geen ervaring noodzakelijk
Locaties
Amsterdam, Nieuwegein, Heerenveen, Arnhem, Dordrecht, Noardwand Leeuwarden

Met deze cursus leer je de basis van het klimmen: zekeren, knopen en natuurlijk ook klimtechniek. Na deze cursus kan én mag je in alle klimhallen in Nederland zelfstandig klimmen.

De eerste stap in je klimcarrière zet je met het het volgen van de basiscursus Indoor Toprope. Tijdens deze cursus in de klimhal leer je de basisprincipes van het sportklimmen. In vier lessen komen verschillende thema’s aan bod, waaronder: veiligheid, bewustwording van risico’s, materiaal, blessurepreventie, zekeren, techniek, knopen leggen en nog veel meer.

Tijdens de laatste les wordt er een examen afgenomen. Bij een goed resultaat ontvang je het NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope. Dat is een pasje met je persoonlijke gegevens, waarmee je in alle klimhallen in Nederland zelfstandig kan klimmen.

Vakantiecursussen
Gedurende de schoolvakanties verzorgen diverse locaties geregeld verkorte week cursussen Indoor Toprope. Vakantiecursussen ……

Verkorte cursussen

Op 12 oktober start er in MN Noardwand in Leeuwarden een cursus in 1 week.

Wanneer mag je deelnemen?

Wanneer je geïnteresseerd bent om veilig te leren klimmen in de hal en 18 jaar of ouder bent. Er zijn verder geen speciale deelname-eisen.

What’s next?

Na afronding van deze cursus begint het pas echt. Logischerwijs ga je nu veel klimmen, heel veel klimmen! Tijdens de basiscursus kan je al gebruik maken van de fitness- en boulderfaciliteiten, indien aanwezig. Klimmers van de klimhal in Arnhem mogen ook gebruik maken van RijnBoulder tijdens de cursus. Na de basiscursus krijg je van ons aansluitend een proefabonnement van 4 weken, dat automatisch afloopt (voorwaarde is wel dat je nog niet eerder een abonnement hebt gehad). Hiermee heb je onbeperkt toegang tot alle klim- en bouldercentra van Mountain Network. Zo kun je veel meters maken en ervoor zorgen dat de procedures meer in je systeem gaan zitten. Na afloop van het promotieabonnement kan je kiezen uit een van de toegangsbewijzen die het beste aansluit bij je (klim)wensen. Na enige tijd zul je merken dat je steeds beter wilt leren klimmen. Een cursus Techniek 1 ligt dan voor de hand, waarmee je soepel tot de 5e graad leert klimmen.

Praktische informatie:

 • We hanteren ivm Corona aangepaste richtlijnen. Uitgangspunt is dat er tussen de cursisten onderling en tussen de cursisten en instructeur zo veel als mogelijk 1,5 meter afstand gehouden wordt tijdens het klimmen en zekeren.
 • Kleding: soepel zittende sportkleding met schone sportschoenen
 • Klanten van Mountain Network Ski- en bergsportreizen, abonnementhouders of met overige kortingsbonnen?  Ga naar deze pagina om je cursus te reserveren.

Vragen?

Als je nog vragen hebt over deze cursus, neem dan contact op met de locatie van je keuze, wij voorzien je graag van een antwoord op al je vragen.

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Locatie Opgeven
Direct boeken

Tijdens de boeking kies je de startdatum. Vervolgens vindt de cursus wekelijks op dezelfde dag en tijdstip plaats (met uitzondering van de cursus in 1 week). 

Kosten

Basiscursus volwassenen: € 99,00

Ben je boulderabonnementhouder bij RijnBoulder? Dan kun je de basiscursus met 50% korting volgen in klimhal Arnhem? Kijk hier voor de voorwaarden en om te boeken.

Beschikbare data en tijden

Wij verzorgen deze cursus geregeld. Kies hierboven de juiste locatie en klik op direct boeken. Hier vind je alle beschikbare startdagen en starttijd per dag. De cursus vindt dan vier weken lang op dezelfde dag en tijd plaats. Bij MN Noardwand in Leeuwarden start op 12 oktober een cursus in 1 week.

Inbegrepen

 • Klimmateriaal incl. klimschoenen (indien gewenst)
 • NKBV Klimvaardigheidsbewijs
 • Entree

Overige

 • Klanten van Mountain Network Ski- en bergsportreizen, of abonnementhouders boeken op deze pagina.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden raadplegen.

Neem contact op voor meer informatie

Mountain Network Amsterdam
+31 (0)88 123 68 35 of mail: amsterdam@mountain-network.nl
Mountain Network Arnhem
+31 (0)88 123 69 15 of mail: arnhem@mountain-network.nl
Mountain Network Nieuwegein
+31 (0)88 123 69 10 of mail: nieuwegein@mountain-network.nl
Mountain Network Dordrecht
+31 (0)88 123 68 40 of mail: dordrecht@mountain-network.nl
Mountain Network Heerenveen
+31 (0)88 123 68 30 of mail: heerenveen@mountain-network.nl
Mountain Network Arnhem Rijnboulder
+31 (0)88 123 68 50 of mail: rijnboulder@mountain-network.nl
Mountain Network Noardwand Leeuwarden
+31 (0)88 123 68 60 of mail: noardwand@mountain-network.nl