Boulderen in Leeuwarden

Mountain Network Noardwand is, met haar ruim 700m2 wandoppervlakte, de grootste boulderhal van Friesland. Op maar liefst twee verdiepingen kan je naar hartelust boulderen. 90 boulders in 6 circuits variërend in niveau van 3 – 8 hangen in de wanden, geschikt voor beginners en gevorderden. Deze boulders worden regelmatig door onze routebouwers veranderd zodat er altijd een nieuwe uitdaging voorhanden is. Maar wat is boulderen nu eigenlijk? En hoe kun je ermee starten. Op deze pagina lees je er meer over!


Wat is boulderen?

Boulderen is eigenlijk oplossingsgericht klimmen op minder grote hoogte (max. 4.5 meter) met valmatten in plaats van touwen voor de veiligheid. Je kan solo klimmen, maar het zoeken van de oplossing voor het klimprobleem is ook een hele leuke teambezigheid! De bewegingen die je moet maken hebben soms een acrobatisch tintje en je zal merken dat je er snel, soepel en vindingrijk van wordt. Het is tevens zeer verslavend om boulderproblemen af te kunnen strepen als je ze gehaald hebt.


Eerste keer boulderen

Wil je komen boulderen bij Mountain Network Noardwand, let dan op het volgende:

Heb je al boulderervaring? Je bent van harte welkom bij ons! Zorg er wel voor dat je al ingeschreven staat bij ons dan weet je zeker dat je snel aan de slag kan! Heb je nog nooit geboulderd? Dan is dat ook geen probleem. Wij helpen je de eerste keer graag op weg.


Boulderen voor kids

Ook kids kunnen terecht in onze boulderhal. Onder de 12 jaar dien je wel altijd begeleid te worden door een ouder. Je kan natuurlijk ook komen trainen bij de Mountain Club Boulder in Noardwand. Onder begeleiding van onze trainers ga je spelenderwijs aan de slag met de sport. Word jij een top boulderaar? De leeftijdsgrenzen zijn als volgt:

  • t/m 11 jaar onder begeleiding van een volwassen ouder/begeleider (max. 3 kinderen per ouder/verzorger)
  • Vanaf 12 jaar mag je zelfstandig boulderen

Mountain Network Noardwand

Klimcentrum Noardwand is gevestigd in Leeuwarden. Noardwand biedt, als één van de weinige klimcentra in Nederland, alle drie Olympische disciplines aan onder één dak: lead, speed en boulder. Wil je gaan wandklimmen naast het boulderen? Volg dan een basiscursus klimmen en neem de volgende stap in je klimcarrière!

Mountain Network Noardwand
Fiswerderweg 3
8917 EW Leeuwarden

T: 088-123 68 60
E: noardwand@mountain-network.nl
Kijk voor informatie over onze openingstijden, tarieven en onze klimhal op onze website:

Neem contact op voor meer informatie

Mountain Network Noardwand Leeuwarden
+31 (0)88 123 68 60 of mail: noardwand@mountain-network.nl