Eretribune

uniek ‘Full Service Concept‘ voor (top)sportstudenten in Amsterdam

Ben je (top)sportstudent en op zoek naar woonruimte, omgeven met (top)sporters in Amsterdam? Dan kun je terecht op Laan van Spartaan, in woongebouw 'De Eretribune' langs de A10.


‘De Eretribune’ is een uniek ‘Full Service Concept‘ voor (top)sportstudenten met sport- en trainingsfaciliteiten, medische begeleiding, sportcafé / restaurant en huisvesting. De ‘Eretribune’ is een intitiatief van Ymere, Topsport Amsterdam en Mountain Network.

Wonen, trainen, medische begeleiding en eten.

Het ‘Full Service Concept’ in ‘De Eretribune’ is een unieke combinatie van wonen, eten, studeren en sporten voor (top)sporters. Zo kun je op een efficiënte manier je tijd verdelen tussen de vele trainingsuren, studie en vrijetijdsbesteding. Bij het ‘Full Service Concept’ zijn de onderstaande faciliteiten inbegrepen:

Wonen

In ‘De Eretribune‘ realiseren Ymere en Topsport Amsterdam 102 zelfstandige, vooral 1-kamer woningen voor (top)sportende studenten. Gemiddelde oppervlakte circa 38m².

Trainen

Een trainingsruimte (220m² vloeroppervlak) van Mountain Network met kracht- en revalidatieapparatuur die ingericht is onder supervisie van Topsport Amsterdam. Verder is er een ’lead’ klimwand (40 touwen) en een ‘boulder’ klimwand (220 m² vloeroppervlak) voor recreanten en topklimmers. De trainingsruimte is 12 maanden per jaar voor de ‘vaste (top)sportbewoners’ beschikbaar van 7 uur in de ochtend tot 11 uur in de avond (onder voorbehoud). De klim- en boulderhal zijn open tijdens openingstijden van het klimcentrum.

Medische begeleiding

In de sport- en trainingsruimte is een sportfysiotherapiepraktijk van Fysioholland gevestigd . Deze praktijk heeft de beschikking over een behandelruimtes en diverse (sport)fysiotherapeuten. Bij het ‘Full Service Abonnement’ is een twee wekelijks ‘advies’ inloopuurtje inbegrepen. Kosten van behandelingen zijn niet inbegrepen; deze kunnen doorgaans gedeclareerd worden bij de eigen ziektekostenverzekeraar.

Sportcafé / restaurant

Bij de entree is het sportcafé / restaurant van Mountain Network gelegen. Deze ‘huiskamer’ voor (top)sportstudenten en klimmers biedt de dagelijkse maaltijd, een drankje bij de openhaard in het café en een bergsportshop. In het ‘Full Service Concept’ kun je ma t/m vr (vier keer per week tussen 17:00 en 19:00 uur een gezonde maaltijd nuttigen.

Sfeer en beheer

Mountain Network zal optreden als beheerder van De Eretribune. Mountain Network verstaat onder die taak niet alleen het beheer, maar ook het creëren van een prettige, veilige woon- en sportgemeenschap. Zo zullen er regelmatig activiteiten en events georganiseerd worden voor (top)sportstudenten en de overige bezoekers van Mountain Network.

Prijs

De woningen met de maaltijden en (sport)faciliteiten worden aangeboden voor een totaal bedrag incl. gas, water, en elektra. Afhankelijk van leeftijd en inkomen kan de huurtoeslag verschillen. De overeenkomsten (Full Service Abonnement) voor de maaltijden en de overige (sport)faciliteiten worden afgesloten met Mountain Network en zijn ‘onlosmakelijk’ verbonden aan de huurovereenkomst. De ondertekening van deze overeenkomsten vindt plaats in combinatie van de ondertekening van de huurovereenkomst.

Waar?

  • 200 meter van metrohalte lijn 50 (Jan van Galenstraat) en tram 13
  • 500 meter van sportartsen SMA Amsterdam
  • 10 minuten fietsen naar Sloterparkbad en Academie Lichamelijke Opvoeding
  • 10 minuten fietsen naar Centrum van Amsterdam
  • 15 minuten fietsen naar Olympisch Stadion, Sporthallen Zuid, VU en Bosbaan.

*Je moet wel voldoen aan de normen van Topsport Amsterdam en/of toestemming verkrijgen van Ymere. Uitgangspunt is in ieder geval dat je een actief en op hoog niveau sportende student moet zijn.

Voor meer informatie:

Mountain Network Amsterdam
www.eretribune.nl
www.topsportamsterdam.nl/
www.ymere.nl