Boulderen in Dordrecht

Mountain Network Dordrecht heeft een boulderhal met een wandoppervlak van ruim 300m2. De boulders worden regelmatig ververst door onze routebouwers met boulders voor elk niveau. Zo blijft onze boulderhal een ware grepentempel voor de Drechtsteden. Maar wat is boulderen nu eigenlijk? En hoe kun je ermee starten. Op deze pagina lees je er meer over!


Wat is boulderen?

Boulderen is eigenlijk oplossingsgericht klimmen op minder grote hoogte (max. 4.5 meter) met valmatten in plaats van touwen voor de veiligheid. Je kan solo klimmen, maar het zoeken van de oplossing voor het klimprobleem is ook een hele leuke teambezigheid! De bewegingen die je moet maken hebben soms een acrobatisch tintje en je zal merken dat je er snel, soepel en vindingrijk van wordt. Het is tevens zeer verslavend om boulderproblemen af te kunnen strepen als je ze gehaald hebt.


Eerste keer boulderen

Wil je komen boulderen bij Mountain Network Dordrecht, let dan op het volgende:

Heb je al boulderervaring? Je bent van harte welkom bij ons! Zorg er wel voor dat je al ingeschreven staat bij ons dan weet je zeker dat je snel aan de slag kan!

Heb je nog nooit geboulderd? Dan raden wij je sterk aan om een introductieles te volgen. Hierin krijg je alle basisbeginselen van het boulderen mee, zoals veiligheid en valtechnieken. De introductieles kan gevolgd worden door iedereen van 12 jaar en ouder. Wil je nog beter leren boulderen? Overweeg dan de basiscursus. In drie lessen wordt je volledig ondergedompeld in de sport en krijg je vele technieken mee waarmee jouw bouldercarrière een vlucht neemt.


Boulderen voor kids

Ook kids kunnen terecht in de nieuwe boulderhal. Onder de 12 jaar dien je wel altijd begeleid te worden door een ouder. Je kan natuurlijk ook komen trainen bij de Mountain Club Boulder in Dordrecht. Onder begeleiding van onze trainers ga je spelenderwijs aan de slag met de sport. Word jij een top boulderaar? De leeftijdsgrenzen zijn als volgt:

  • Kids 0 tot 4 jaar: helaas mogen kids jonger dan 4 jaar oud niet de boulderwanden op.
  • Kids 4 & 11 jaar: Mogen niet zelfstandig boulderen en moeten onder direct toezicht van een ouder of verzorger staan (max. 3 kinderen per ouder/verzorger)
  • Vanaf 12 jaar mag je zelfstandig boulderen

Mountain Network Dordrecht

Sinds 2012 is Mountain Network Dordrecht gevestigd op het Leerpark in Dordrecht. Dit hypermoderne klimcentrum beschikt over twee klimhallen (13 en 17 meter hoog) en een fijne fitnessruimte, geschikt voor al je trainingen! Op de derde verdieping was de bouldergym gevestigd, maar in 2020 hebben we achter het klimcentrum een grote nieuwe boulderhal geopend. Samen met een gezellig bergsportcafé en shop bieden we in Dordrecht een complete klimervaring aan voor jong én oud. Wil je gaan wandklimmen naast het boulderen? Volg dan een basiscursus klimmen en neem de volgende stap in je klimcarrière!

Mountain Network Dordrecht
Maria Montessorilaan 3a
3312 KJ Dordrecht

T: 088-123 68 40
E: dordrecht@mountain-network.nl

Kijk voor informatie over onze openingstijden, tarieven en onze klimhal op onze website: