Mountain Club Dordrecht | Al 25 jaar Mountain Network

Mountain Club Dordrecht

De leukste klimclub van Dordrecht!


Mountain Club is de jeugdklimclub van Mountain Network. Iedere Mountain Network locatie in Nederland heeft een eigen Mountain Club. Je leert er alles over de klim- en bergsport en leert er nieuwe klimmaatjes kennen. Ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Daarnaast hebben we ook de Mountain Club Boulder, een speciale Mountain Club helemaal gericht op boulderen!

Boek een proefles

Mountain Network Dordrecht heeft een Mountain Club waar rond de 50 kinderen die fanatiek 1 of meerdere keren per week klimmen. Vijf keer per week worden er Recreanten Trainingen verzorgd voor kinderen uit het Basis Onderwijs (BO) en kinderen uit het Voortgezet Onderwijs (VO). Tijdens deze trainingen maak je (spelenderwijs) kennis met het klimmen en het boulderen. De wedstrijdtrainingen worden verzorgd door ervaren klimmers en trainers Jasper Rijken en Robert van Dijk. De jeugd uit deze groep is erg fanatiek en doet regelmatig mee aan (nationale) wedstrijden. Ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Zoals met je klimmaatjes van de Mountain Club meegaan naar het Ardennenweekend. Heb je het klimvirus daarna helemaal te pakken, schrijf je dan in voor een van de Climbing Camps in de zomermaanden. Hieronder lees je wanneer de trainingen gegeven worden:

Mountain Club klimmen

  • Training CDE 8 t/m 13 jaar
  • Training JAB 14 t/m 19 jaar

Training GemixtWoensdag15:30 – 17:00 uurDennis

Soort training* Dag Tijd  Trainer 
Training CDE Donderdag 16:30 – 18:00 uur Daan & Eline
Training CDE Zaterdag 09:30 – 11:00 uur Nena & Bas
Training CDE Zaterdag 11:30 – 13:00 uur Nena & Bas
Training JAB Dinsdag 17:30 – 19:00 uur Eline
Training JAB Donderdag 17:30 – 19:00 uur Daan
Training JAB Vrijdag 17:30 – 19:00 uur Daan
Wedstrijdteam JAB Maandag 17:00 – 19:00 uur Jasper
Wedstrijdteam JAB & CD Woensdag 17:00 – 19:00 uur Jasper & Marc
Wedstrijdteam CD Zaterdag 09:00 – 11:00 uur Marc
Wedstrijdteam JAB Zaterdag 11:00 – 13:00 uur Marc

*Op dit moment zijn we de groepen anders aan het indelen en om die reden kan het tot aan de zomervakantie mogelijk zijn dat je nog in een andere groep traint.

Mountain Club Boulder

Vind je klimmen klauteren heel leuk maar vind je de hoogte nog een beetje spannend? Kom dan vooral eens een kijkje nemen bij de Mountain Club Boulder, in onze nieuwe boulderhal. We starten op de zaterdag, maar hopen ook snel uit te kunnen breiden naar de woensdag. Ben je benieuwd? Volg dan een proefles, die je hieronder kan boeken. De tijden van de Mountain Club Boulder.

Soort training Dag Tijd  Trainer 
Training gemixt Woensdag 14:30 – 15:30 uur Dennis
Training gemixt Vrijdag 17:00 – 18:00 uur Thomas

Lijkt het je wat?

Lijkt het je leuk om lid te worden van Mountain Club Dordrecht en te gaan klimmen? Meld je dan nu aan via het formulier voor een proefles! Je kan je na de proefles direct inschrijven als lid van de Mountain Club als de proefles naar meer smaakt. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je instromen. Als je nog niet zelfstandig kunt klimmen of zekeren, dan volg je tijdens de training eerst een cursus van een instructeur. Tijdens de cursus klim je gewoon mee met de groep, maar krijg je samen met andere nieuwe klimmers van de Mountain Club extra uitleg en oefeningen m.b.t. knopen, veiligheid en zekeren. Natuurlijk is er elke les ook aandacht voor klimtechnieken, want met een beetje advies klim je al snel moeilijkere routes.

Tarieven

Er zijn diverse abonnementsvormen voor de Mountain Club. Voor actuele tarieven kijk je op de pagina ‘tarieven’. De proefles is uiteraard helemaal gratis!

Hieronder kun je de Trainingsgroep kiezen. In de boekingsmodule vind je de mogelijke data en tijden voor een proefles en kun je deze direct reserveren.

Direct boeken

Training Opgeven
Direct boeken

Contactinformatie

Telefoon
088 - 123 68 40
dordrecht@mountain-network.nl