Locatieweekend Ardennen

Met alle klimmers uit jouw hal naar de rotsen

 • Overnachten in tenten op camping
 • Rotsen op loopafstand van de locatie
 • Zelfstandig klimmen of volgen van cursus

Boeken

Prijs
Afhankelijk van programma
Duur
2 dagen met aankomst avond vooraf
Instroom
Minimum leeftijd 18 jaar voor cursussen
Locaties
Ardennen

Verspreid door het jaar bieden we verschillende klimweekenden aan die speciaal voor één Mountain Network klimcentrum wordt georganiseerd. Samen met alle klimmers uit je eigen hal kun je gaan genieten van al het moois wat de rotsen te bieden hebben.

CURSUSAANBOD VAN HET WEEKEND

 • Zelfstandige klimmen (incl. maaltijden & overnachting)
 • Cursus Introductie Rotsklimmen
 • Cursus Introductie Outdoor Voorklimmen
 • Cursus Single Pitch
 • Cursus Multi Pitch – basis

KLIMGEBIEDEN

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms zijn deze gebieden op loopafstand, zoals bijvoorbeeld Pont-à-Lesse, en soms zullen we hier naar toe rijden. Deze gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf het Mountain Network basecamp. Vervoer hier naar toe dien je zelf te voorzien waarvoor wij ter plaatse een carpool schema zullen samenstellen.

MAALTIJDEN

Tijdens het weekend zal op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd in onze gezellige basecamp worden verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. Het lunchpakket zal genuttigd worden bij de rotsen. Op vrijdagavond is het ook mogelijk om aan te schuiven voor een avondmaaltijd op ons basecamp. Deze laatste maaltijd dient wel extra bijgeboekt te worden.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een 2-persoonskoepeltentje voor je klaar staan in het Mountain Network Base Camp op camping Villatoile. Je kunt ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen het weekend boekt. Het is ook mogelijk je eigen tent mee te nemen. 

MOUNTAINSHOP

De mountain-shop van Mountain Network bevindt zich op ons basecamp achter op Camping Villatoile. De mountain-shop is een klein klimwinkeltje waar je als deelnemer aan onze cursussen 10% korting ontvangt op het gehele assortiment aan kleding, klimmaterialen en topo’s.

INSTROOMEISEN

 • Voor zelfstandige klimmen dien je te beschikken over een actieve NKBV klimjaarkaart.
 • Voor de cursus Introductie Rotsklimmen hoef je niet te beschikken over een NKBV klimvaardigheidsbewijs. Tijdens deze cursus kan je zelfs het klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope te behalen!
 • Voor de cursus Introductie Outdoor Voorklimmen dien je te beschikken over een actief NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope. Daarnaast kan je tijdens deze cursus je klimvaardigheidsbewijs Indoor voorklimmen behalen!
 • Voor de cursus Single Pitch dien je te beschikken over een actief NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen. Dit certificaat kun je behalen tijdens een cursus Indoor Voorklimmen in een van de Mountain Network klimhallen in Nederland of tijdens de cursus Introductie Outdoor Voorklimmen in de Ardennen.
 • Voor de Cursus Multi Pitch – basis dien je met succes een cursus Outdoor Voorklimmen Single Pitch te hebben afgerond.

WHAT’S NEXT?

Na het afronden van één van bovenstaande cursussen kun je doorgaan met de volgende in de rij. Heb je je Outdoor Voorklimmen Single- of Multi Pitch met succes afgerond? Dan ben je klaar om zelfstandig te gaan voorklimmen in het bijbehorende terrein. Wil je toch nog de volgende stap zetten na het behalen van je Outdoor Voorklimmen Multi Pitch? Dan kun je nog verder met onze cursus Trad klimmen – Single Pitch, waar je leert klimmen in onbehaakt terrein.

MEER INFORMATIE

Klik op een van de onderstaande links voor meer informatie over de verschillende cursussen. Je kan je vragen ook stellen tijdens de webinar van het weekend van jouw locatie (zie data):

 

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Programma Opgeven
Direct boeken

DATA

Data Locatie Informatiebijeenkomst
14-04-2023 t/m 16-04-2023 Amsterdam 10 januari – 19:00u
28-04-2023 t/m 30-04-2023 Arnhem / Rijnboulder 17 januari – 19:00u
26-05-2023 t/m 28-05-2023 Noardwand / Heerenveen 7 februari – 19:00u
07-07-2023 t/m 09-07-2023 Dordrecht 28 februari – 19:00u
01-09-2023 t/m 03-09-2023 Nieuwegein 7 maart – 19:00u

Tot een week van tevoren kan je je inschrijven voor dit programma.

KOSTEN

Zelfstandig klimmen € 95,00 per persoon
Boulderweekend Ardennen € 295,00 per persoon *
Introductie Rotsklimmen € 350,00 per persoon *
Introductie Outdoor Voorklimmen € 350,00 per persoon *
Single Pitch € 350,00 per persoon *
Multi Pitch – basis € 350,00 per persoon *

* Abonnementhouders ontvangen nog € 25,00 korting over dit bedrag

INBEGREPEN

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Ongevallenverzekering
 • Gebruik douches

NIET INBEGREPEN

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

OVERIGE

 • Om aan een cursus deel te nemen moet je een klantnummer van Mountain Network hebben. Heb je deze nog niet? Klik hier om er een aan te maken. Binnen een paar minuten ontvang je via de mail je klantnummer.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden raadplegen.

VERZEKERING

Mountain Network zal iedere deelnemer voorzien van een basis ongevallenverzekering. Desgewenst kun je deze ongevallenverzekering zelf uitbreiden tot een volledige reis- en annuleringsverzekering.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Een locatieweekend gaat doorgaans altijd door. Echter zijn er wel een minimum aantal deelnemers nodig voordat een cursus door kan gaan. Voor alle cursussen geldt dat ze doorgaan vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal personen niet voldoet, laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten.

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: +31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl

Video