Locatieweekend Ardennen / Fontainebleau

Met alle klimmers uit jouw hal naar de rotsen

 • Overnachten in tenten op camping
 • Verschillende klimgebieden in de omgeving
 • Zelfstandig klimmen / boulderen of volgen van cursus

Boeken

Prijs
Afhankelijk van programma
Duur
2 of 3 dagen met aankomst avond vooraf
Instroom
Minimum leeftijd 18 jaar voor cursussen
Locaties
Ardennen

Verspreid door het jaar bieden we verschillende klimweekenden aan die speciaal voor één Mountain Network klimcentrum wordt georganiseerd. Samen met alle klimmers uit je eigen hal kun je gaan genieten van al het moois wat de rotsen te bieden hebben. Ga mee klimmen in de Ardennen of boulderen in Fontainebleau!

CURSUSAANBOD VAN PER WEEKEND

Locatie Cursussen
Noardwand/Heerenveen Introductie Outdoor Voorklimmen
Single Pitch
Multi-Pitch (deel 2)
Via Ferrata Vervolg
Amsterdam Introductie Outdoor Voorklimmen
Single Pitch
Multi-Pitch (deel 1)
Trad – Single Pitch
Dordrecht/Nieuwegein Introductie Rotsklimmen
Single Pitch
Trad – Multi-Pitch
Via Ferrata
Arnhem Introductie Outdoor Voorklimmen
Single Pitch
Multi-Pitch (deel 1)
Reddingstechnieken
RijnBoulder Boulderen in Fontainebleau

KLIMGEBIEDEN

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms zijn deze gebieden op loopafstand, zoals bijvoorbeeld Pont-à-Lesse, en soms zullen we hier naar toe rijden. Deze gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf het Mountain Network basecamp. Vervoer hier naar toe dien je zelf te voorzien waarvoor wij ter plaatse een carpool schema zullen samenstellen. Het boulderweekend van RijnBoulder vindt plaats in Fontainebleau, vanaf camping Le Lido. Het bos van Fontainebleau is enorm uitgestrekt, maar alle bouldergebieden zijn in 10-30 minuten te bereiken per auto, enkele kleine gebiedjes op loopafstand. 

MAALTIJDEN

Tijdens het weekend zal op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd in onze gezellige base camp worden verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. Het lunchpakket zal genuttigd worden bij de rotsen. Op vrijdagavond is het ook mogelijk om aan te schuiven voor een avondmaaltijd op ons basecamp. Deze laatste maaltijd dient wel extra bijgeboekt te worden. Voor het boulderweekend in Fontainebleau zijn ontbijt en lunchpakket inbegrepen, maar de avondmaaltijd niet. Er wordt samen gekookt op de camping. 

OVERNACHTING

Op ons base camp in de Ardennen bieden we de mogelijkheid om tegen meerprijs op de camping een tweepersoons koepeltent voor je op te zetten. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. In Fontainebleau verblijven we op camping Le Lido. De dichtsbijzijnde bouldergebieden liggen op 15-20 minuten loopafstand. Op korte rijdafstand zijn alle klassieke bouldergebieden van Fontainebleau te bereiken!

MOUNTAINSHOP

De mountain-shop van Mountain Network bevindt zich op ons basecamp achter op Camping Villatoile. De mountain-shop is een klein klimwinkeltje waar je als deelnemer aan onze cursussen 10% korting ontvangt op het gehele assortiment aan kleding, klimmaterialen en topo’s.

INSTROOMEISEN

 • Voor zelfstandige klimmen dien je te beschikken over een actieve NKBV klimjaarkaart.
 • Voor de cursus Via Ferrata heb je geen (rots)klimervaring nodig.
 • Voor de cursus Via Ferrata vervolg  dien je de cursus Via Ferrata te hebben afgerond
 • Voor de cursus Introductie Outdoor Voorklimmen dien je te beschikken over een actief NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope. Daarnaast kan je tijdens deze cursus je klimvaardigheidsbewijs Indoor voorklimmen behalen!
 • Voor de cursus Single Pitch dien je te beschikken over een actief NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen. Dit certificaat kun je behalen tijdens een cursus Indoor Voorklimmen in een van de Mountain Network klimhallen in Nederland of tijdens de cursus Introductie Outdoor Voorklimmen in de Ardennen.
 • Voor de cursus Multi-Pitch – deel 1 dien je te beschikken over een actief NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor voorklimmen Single Pitch. Dit certificaat kun je behalen tijdens de cursus Single Pitch
 • Voor de Cursus Multi Pitch – deel 2 dien je met succes een cursus Multi-pitch deel 1 te hebben afgerond. Deze cursus is ook te volgen bij onze locatie Noardwand. Kijk hier voor meer informatie!
 • Voor het boulderweekend in Fontainebleau is geen ervaring vereist.

WHAT’S NEXT?

Na het afronden van één van bovenstaande cursussen kun je doorgaan met de volgende in de rij. Heb je je Outdoor Voorklimmen Single- of Multi Pitch met succes afgerond? Dan ben je klaar om zelfstandig te gaan voorklimmen in het bijbehorende terrein. Wil je toch nog de volgende stap zetten na het behalen van je Outdoor Voorklimmen Multi Pitch? Dan kun je nog verder met onze cursus Trad klimmen – Single Pitch, waar je leert klimmen in onbehaakt terrein.

Direct boeken

Via bovenstaand formulier kom je in ons online boekingssysteem en reserveer je de gewenste datum en tijd (indien van toepassing) en betaal je direct via Ideal, Bancontact/Mister Cash of creditcard.
Programma Opgeven
Direct boeken

DATA

Data 2024 Locatie
21 juni t/m 23 juni Noardwand/Heerenveen
23 augustus t/m 25 augustus Amsterdam
29 augustus t/m 1 september RijnBoulder (Fontainebleau)
20 september t/m 22 september Dordrecht/Nieuwegein
27 september t/m 29 september Arnhem

Tot een week van tevoren kan je je inschrijven voor dit programma.

KOSTEN

Boulderen Fontainebleau Vanaf € 315,00 per persoon
Base Camp Fontainebleau €145,00 per persoon
Base Camp Ardennen € 95,00 per persoon
Via Ferrata Vanaf € 355,50 per persoon *
Introductie Rotsklimmen Vanaf € 355,50 per persoon *
Introductie Outdoor Voorklimmen Vanaf € 355,50 per persoon *
Single Pitch Vanaf € 355,50 per persoon *
Multi Pitch – deel 1 Vanaf € 355,50 per persoon *
Multi Pitch – deel 2 Vanaf € 355,50 per persoon *
Trad – Single Pitch Vanaf € 382,50 per persoon *

* NKBV Klimjaarkaarthouders ontvangen €25,00 korting op een klimcursus en leden 10% korting op alle cursussen

INBEGREPEN

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal of crashpads
 • Ongevallenverzekering
 • Gebruik sanitair

NIET INBEGREPEN

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

OVERIGE

 • Om aan een cursus deel te nemen moet je een klantnummer van Mountain Network hebben. Heb je deze nog niet? Klik hier om er een aan te maken. Binnen een paar minuten ontvang je via de mail je klantnummer.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden raadplegen.

VERZEKERING

Mountain Network zal iedere deelnemer voorzien van een basis ongevallenverzekering. Desgewenst kun je deze ongevallenverzekering zelf uitbreiden tot een volledige reis- en annuleringsverzekering.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS

Een locatieweekend gaat doorgaans altijd door. Echter zijn er wel een minimum aantal deelnemers nodig voordat een cursus door kan gaan. Voor alle cursussen geldt dat ze doorgaan vanaf 4 personen. Wanneer het minimum aantal personen niet voldoet, laten we je dit uiterlijk een week van tevoren weten.

 

Neem contact op voor meer informatie

Bel: +31 (0)88-1236880 of mail: ardennen@mountain-network.nl

Video