Mountain Club

Dé leukste klim- en boulderclub van Nederland

Vind jij klimmen of boulderen het leukste dat er is? Word dan lid van de Mountain Club in één van de klim- of bouldercentra van Mountain Network. Je leert van alles over de klim- en bouldersport en maakt er nieuwe vrienden!


Wil je meedoen aan de “Bring your Friend” actie in Noardwand, boek dan nu hieronder een proefles

Algemeen

De Mountain Club is de klimclub van Mountain Network met fanatieke jeugdklimmers of boulderaars. Elke klim- en boulderhal van Mountain Network heeft een eigen Mountain Club. Op wekelijkse basis worden er hier trainingen verzorgd voor de jeugd waarbij plezier en spelenderwijs leren klimmen of boulderen centraal staat. Binnen de Mountain Club bieden we trainingen aan op diverse niveaus:

Recreanten
De MC recreanten beoefenen de klimsport op recreatief niveau. Dit is de groep waar jeugd voor het eerst in aanraking komt met de klimsport, trainen en mogelijk wedstrijddeelname. Plezier,spel en beleving staat centraal bij de recreanten. 

Plus groep
De MC plus groep beoefent de klimsport op recreatief niveau waarbij we de mogelijkheid bieden om net wat serieuzer te trainen. Vanuit de recreanten groep hebben klimmers de kans om door te stromen naar de MC plus groep. Hier trainen ze minimaal twee keer per week mee met als doel deelname aan regionale wedstrijden, gerichter trainen en potentiële doorstroom naar het MC wedstrijdteam.

Wedstrijdteam
De MC wedstrijdteams zijn in 2016 tot stand gekomen met als doel dat talentvolle jeugdklimmers lokaal moeten kunnen trainen om voorbereid mee te kunnen doen op nationaal competitieniveau. Daarbij probeert Mountain Network deze jeugd zo optimaal mogelijk te begeleiden, zodat ze mogelijk kunnen doorstromen naar het Nederlandse Team en/of deelname aan internationaal niveau. Deze jeugdklimmers trainen minimaal 3x per week en beoefenen beide disciplines Lead & Boulder.

Atletenteam
Het MN talententeam is de top van onze MN sportpiramide en dit zijn klimmers die (bijna) allemaal bij het Nederlandse Team meetrainen. Voor deze groep bieden wij onze MN trainingsfaciliteiten gratis aan, sponsoren wij een kledingpakket, schoenen en andere extra’s. Op deze manier stimuleren we de topsport in Nederland en houden we goed contact met de NKBV en de trainers van het NL Team. Onze visie omtrent het MN talententeam is om zoveel mogelijk bij te dragen aan talentontwikkeling in Nederland.

Ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Zoals met je klimmaatjes van de Mountain Club meegaan naar het Ardennenweekend. Heb je het klimvirus daarna helemaal te pakken, schrijf je dan in voor een van de Climbing Camps in de zomermaanden.

Dus doe je niets liever dan klimmen? En droom je van stoere avonturen in de bergen? Kom dan nu bij de Mountain Club! Vanaf 7 jaar kun je bij ons beginnen met boulderen en vanaf 8 jaar kun je meedoen met onze klimtrainingen.

Veiligheid
Veiligheid staat bij de Mountain Club centraal. Graag vertellen je hier meer over:

Waar?

Wil je weten wanneer de Mountain Club traint? Kijk dan hieronder naar de pagina van jouw Mountain Club:

Lid worden & gratis Proefles

Ben je enthousiast geworden en wil je graag lid worden van de Mountain Club, schrijf je dan in voor een proefles. Dit kan op de pagina van de Mountain Club van de locatie van jouw voorkeur. Als je het dan echt heel leuk vindt, dan leer je tijdens de trainingen de basisprincipes van het klimmen, waarna je een pasje krijgt, waarmee je overal in Nederland in klimhallen kan klimmen! Natuurlijk word je gelijk lid van de Mountain Club, waar je met al je klimmaatjes veel, heel veel gaat klimmen. Elke week leer je wel iets bij, waardoor jij een topklimmer wordt!

Facebook

 Mountain Club

Instagram

Neem contact op voor meer informatie

Mountain Network Amsterdam
+31 (0)88 123 68 35 of mail: amsterdam@mountain-network.nl
Mountain Network Arnhem
+31 (0)88 123 69 15 of mail: arnhem@mountain-network.nl
Mountain Network Nieuwegein
+31 (0)88 123 69 10 of mail: nieuwegein@mountain-network.nl
Mountain Network Dordrecht
+31 (0)88 123 68 40 of mail: dordrecht@mountain-network.nl
Mountain Network Heerenveen
+31 (0)88 123 68 30 of mail: heerenveen@mountain-network.nl
Mountain Network Arnhem Rijnboulder
+31 (0)88 123 68 50 of mail: rijnboulder@mountain-network.nl
Mountain Network Noardwand Leeuwarden
+31 (0)88 123 68 60 of mail: noardwand@mountain-network.nl

Video