Mountain Club Heerenveen

De leukste en spannendste club van Friesland


Mountain Club is de jeugdklimclub van Mountain Network. Iedere Mountain Network locatie in Nederland heeft een eigen Mountain Club. Je leert er alles over de klim- en bergsport en leert er nieuwe klimmaatjes kennen. Ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

Boek een proefles

Word lid van de Mountain Club van hét klimcentrum van Friesland, Mountain Network Heerenveen. Twee keer per week worden er Recreanten Trainingen verzorgd voor kinderen uit het Basis Onderwijs (BO) en kinderen uit het Voortgezet Onderwijs (VO). Tijdens deze trainingen maak je (spelenderwijs) kennis met het klimmen. De fanatiekste klimmers kunnen deelnemen aan het wedstrijdteam onder begeleiding van ervaren klimmer en trainer Michael Eichhorn. Ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Zoals met je klimmaatjes van de Mountain Club meegaan naar het Ardennenweekend. Heb je het klimvirus daarna helemaal te pakken, schrijf je dan in voor een van de Climbing Camps in de zomermaanden. Hieronder lees je wanneer de trainingen gegeven worden:

Trainingen

1 juli t/m 16 augustus, proeflessen mogelijk 

Soort training Dag Tijdstip Trainer
Training BO Woensdag 16:00 – 17:30 uur Evelien
Training BO Vrijdag 16:00 – 17:30 uur Michael
Training BO Zaterdag 09:30 – 11:00 uur Julian & Evelien
Training BO Zaterdag 11:00 – 12:30 uur Julian & Evelien
Training VO Dinsdag 17:30 – 19:00 uur Evelien
Training VO Donderdag 17:30 – 19:00 uur Evelien
Wedstrijdteam Maandag 17:30 – 19:00 uur Michael
Wedstrijdteam Woensdag 17:30 – 19:00 uur Michael
Wedstrijdteam Vrijdag 17:30 – 19:00 uur Michael

Lijkt het je wat?

Lijkt het je leuk om lid te worden van Mountain Club Heerenveen en te gaan klimmen? Meld je dan nu aan met het formulier bovenaan de pagina! Je kan je na de proefles direct inschrijven als lid van de Mountain Club als de proefles naar meer smaakt. Op woensdagmiddag- en avond en zaterdag kun je instromen. Als je nog niet zelfstandig kunt klimmen of zekeren, dan volg je tijdens de training eerst een cursus van een instructeur. Tijdens de cursus klim je gewoon mee met de groep, maar krijg je samen met andere nieuwe klimmers van de Mountain Club extra uitleg en oefeningen m.b.t. knopen, veiligheid en zekeren. Natuurlijk is er elke les ook aandacht voor klimtechnieken, want met een beetje advies klim je al snel moeilijkere routes.

Mountain Club Mini’s

De Mountain Club Mini’s. Kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 7 jaar kunnen elke vrijdag van 16:30 tot 17:30 uur komen klimmen met de ouders. Dit gebeurt onder begeleiding van de instructeur. Tijdens de MC Mini’s staat het spelenderwijs omgaan met de hoogte centraal, daarnaast wordt er aandacht besteed aan verschillende bewegingsvormen waarbij het vertrouwen en zelfvertrouwen van de kinderen naar voren komt. Het is vanaf nu ook mogelijk om eerst een keer een gratis proefles te komen doen, om te kijken of het bij hen past. Hieronder kun je de proefles reserveren. 

Kosten: € 10,25 per keer (incl. huur klimmateriaal)

Is jouw jongste dus een echte klimgeit? Meld je dan aan via heerenveen@mountain-network.nl .

Tarieven

Er zijn diverse abonnementsvormen voor de Mountain Club. Voor actuele tarieven kijk je op de pagina ‘tarieven’. De proefles is uiteraard helemaal gratis!

Hieronder kun je de leeftijdscategorie kiezen. In de boekingsmodule vind je de mogelijke data en tijden voor een proefles en kun je deze direct reserveren.

Direct boeken

Categorie Opgeven
Direct boeken

Contactinformatie

Telefoon
088 - 123 68 30
heerenveen@mountain-network.nl