Mountain Club Heerenveen

De leukste en spannendste club van Friesland


Mountain Club is de jeugdklimclub van Mountain Network. Iedere Mountain Network locatie in Nederland heeft een eigen Mountain Club. Je leert er alles over de klim- en bergsport en leert er nieuwe klimmaatjes kennen. Ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

Boek een proefles

Word lid van de Mountain Club van hét klimcentrum van Friesland, Mountain Network Heerenveen. Twee keer per week worden er Recreanten Trainingen verzorgd voor kinderen uit het Basis Onderwijs (BO) en kinderen uit het Voortgezet Onderwijs (VO). Tijdens deze trainingen maak je (spelenderwijs) kennis met het klimmen. De fanatiekste klimmers kunnen deelnemen aan het wedstrijdteam onder begeleiding van ervaren klimmer en trainer Koen Vromans. Naast deze trainingen organiseren wij ieder jaar verschillende leuke activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een GPS-tocht, een bivak, mountainbiken of klimmen in een andere klimhal? Hieronder lees je wanneer de trainingen gegeven worden:

Trainingen

Soort training Dag Tijdstip Trainer
MC Mini’s Dinsdag 15:30 – 16:30 Mathijs / Michael
Training BO Dinsdag 16:30 – 18:00 uur Koen / Mathijs
Training BO Zaterdag 11:00 – 12:30 uur Mathijs / Julian
Training VO Dinsdag 18:30 – 20:00 uur Mathijs
Training VO Donderdag 18:30 – 20:00 uur Michael
Selectie BO Maandag, woensdag 15:30 – 17:30 uur Koen / Mathijs
Selectie VO Maandag, woensdag, vrijdag 18:00 – 20:00 uur Koen / Mathijs / Michael

Lijkt het je wat?

Lijkt het je leuk om lid te worden van Mountain Club Heerenveen en te gaan klimmen? Meld je dan nu aan met het formulier bovenaan de pagina! Je kan je na de proefles direct inschrijven als lid van de Mountain Club als de proefles naar meer smaakt. Op dinsdagmiddag en -avond, donderdagavond en op zaterdag kun je instromen. Als je nog niet zelfstandig kunt klimmen of zekeren, dan volg je tijdens de training eerst een cursus van een instructeur. Tijdens de cursus klim je gewoon mee met de groep, maar krijg je samen met andere nieuwe klimmers van de Mountain Club extra uitleg en oefeningen m.b.t. knopen, veiligheid en zekeren. Natuurlijk is er elke les ook aandacht voor klimtechnieken, want met een beetje advies klim je al snel moeilijkere routes.

Mountain Club Mini’s

De Mountain Club Mini’s. Kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 7 jaar kunnen elke dinsdag van 15:30 tot 16:30 uur komen klimmen met de ouders. Dit gebeurt onder begeleiding van de instructeur. Tijdens de MC Mini’s staat het spelenderwijs omgaan met de hoogte centraal, daarnaast wordt er aandacht besteed aan verschillende bewegingsvormen waarbij het vertrouwen en zelfvertrouwen van de kinderen naar voren komt.

Kosten: € 10,25 per keer (incl. huur klimmateriaal)

Is jouw jongste dus een echte klimgeit? Meld je dan aan via heerenveen@mountain-network.nl .

Tarieven

Er zijn diverse abonnementsvormen voor de Mountain Club. Voor actuele tarieven kijk je op de pagina ‘tarieven’. De proefles is uiteraard helemaal gratis!

Hieronder kun je de leeftijdscategorie kiezen. In de boekingsmodule vind je de mogelijke data en tijden voor een proefles en kun je deze direct reserveren.

Direct boeken

Categorie Opgeven
Direct boeken

Contactinformatie

Telefoon
088 - 123 68 30
heerenveen@mountain-network.nl