Basiscursus jeugd (ITC)

Leer zelfstandig klimmen in de hal

Mountain Network verzorgt geen aparte cursussen voor de jeugd, deze zijn ingebouwd in de trainingen van de Mountain Club, onze kinderklimclub. Tijdens de trainingen leer je de basis van het klimmen: zekeren, knopen en natuurlijk ook klimtechniek. Je kan bijna altijd wel instromen bij de Mountain Club, waar je de eerste stapjes van jouw klimcarrière zet.


De eerste stap in je klimcarrière maak je met het het volgen van een basistraining. Tijdens de vaste trainingsdagen van de Mountain Club leer je in de klimhal de basisprincipes van het sportklimmen. In de lessen komen verschillende thema’s aan bod waaronder: veiligheid, bewustwording van risico’s, materiaal, blessurepreventie, zekeren, techniek, knopen leggen en nog veel meer. Er zijn geen aparte cursussen, wil je leren klimmen dan kan dat via de Mountain Club.

Wanneer mag je deelnemen?

Wanneer je geïnteresseerd bent om veilig te leren klimmen in de hal en minimaal 8 jaar bent. Er zijn verder geen speciale deelname-eisen.

What’s next?

Na deze cursus begint het eigenlijk pas. Logischerwijs ga je nu vooral klimmen, heel veel klimmen… Je zult al snel merken dat je steeds beter wil leren klimmen. Onze Mountain Club is niet alleen heel gezellig, maar leert je ook beter te klimmen. Naast veel klimtechnieken worden er ook leuke activiteiten ondernomen, zoals een kamp in de Belgische Ardennen en nog veel meer!

Praktische informatie:

  • Kleding: soepel zittende sportkleding met schone sportschoenen

Vragen of aanmelden?

Ben je enthousiast geworden? Kom dan eens meedoen op één van onze trainingsdagen. Kijk op de Mountain Club-pagina van jouw voorkeur om een proefles aan te vragen, het trainingsschema te bekijken en voor meer informatie over de Mountain Club:

Als je nog vragen hebt over deze cursus, neem dan contact op met de locatie van je keuze, wij voorzien je graag van een antwoord op al je vragen.

Neem contact op voor meer informatie

Mountain Network Amsterdam
+31 (0)88 123 68 35 of mail: amsterdam@mountain-network.nl
Mountain Network Arnhem
+31 (0)88 123 69 15 of mail: arnhem@mountain-network.nl
Mountain Network Nieuwegein
+31 (0)88 123 69 10 of mail: nieuwegein@mountain-network.nl
Mountain Network Dordrecht
+31 (0)88 123 68 40 of mail: dordrecht@mountain-network.nl
Mountain Network Heerenveen
+31 (0)88 123 68 30 of mail: heerenveen@mountain-network.nl
Mountain Network Arnhem Rijnboulder
+31 (0)88 123 68 50 of mail: rijnboulder@mountain-network.nl
Mountain Network Noardwand Leeuwarden
+31 (0)88 123 68 60 of mail: noardwand@mountain-network.nl