Boulderen voor kids

Jong geleerd is oud gedaan!

Boulderen is geschikt voor jong en oud. De laagdrempeligheid van de sport zorgt ervoor dat kids vanaf 4 jaar, mits er ervaren boulderaars mee zijn, al terecht kunnen bij RijnBoulder in Arnhem! Hieronder vind je alle mogelijkheden die er zijn voor kids van 4 t/m 17 jaar oud.


Onbegeleid boulderen

Het is natuurlijk super leuk om zelfstandig te komen boulderen in RijnBoulder, maar hoe oud moet je zijn en wat mag je allemaal doen?

  • Kids 0 tot 4 jaar: helaas mogen kids jonger dan 4 jaar oud niet de boulderwanden op.
  • Kids 4 & 5 jaar: alleen boulderen onder verantwoordelijkheid en voortdurende begeleiding van een ouder die ervaren boulderaar is.
  • Kids 6 t/m 11 jaar: boulderen onder verantwoordelijkheid en voortdurende begeleiding van een ouder. Op de benedenverdieping hebben we heel veel routes geschikt voor kids.
  • Tieners 12 t/m 17 jaar: zelfstandig boulderen. Je mag zelfstandig komen boulderen, na schriftelijke toestemming van een ouder of verzorger. Wel raden wij je sterk aan om eerst een introductieles te doen.

Wil je binnenkort komen boulderen? Schrijf je dan in bij Mountain Network (op dit moment alleen mogelijk op locatie). Dan kan je na aanmelding bij de balie direct aan de slag! Uiteraard kun je je ook gewoon bij de balie inschrijven.


Begeleid boulderen

Vind je zelfstandig boulderen nog een beetje eng? Geen probleem! Voor kids vanaf 7 jaar organiseren wij introductielessen, waarin je met een instructeur anderhalf uur lang op pad gaat door het bouldercentrum. De instructeur legt van alles uit over veilig boulderen en natuurlijk ga je veel zelf aan de slag, altijd onder toezicht van de instructeur.

Iedereen van 12 jaar en ouder die zelfstandig wil gaan boulderen raden wij sterk aan om de eerste keer een introductieles te volgen. In 45 minuten legt de instructeur je alles uit over veilig boulderen, vallen en de regels van RijnBoulder. Na deze tijd ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt!


Mountain Club

Wil jij van boulderen echt je sport maken? Dan moet je zeker een keer komen kijken bij de Mountain Club: dé klimclub van RijnBoulder. Elke week krijg je met leeftijdsgenoten van vaste instructeurs training in boulderen en onderneem je meerdere keren per jaar ook andere activiteiten (bijvoorbeeld klimmen in de klimhal of op Ardennenkamp). Kijk vooral eens op de pagina van Mountain Club RijnBoulder en meld je gelijk aan voor een gratis proefles!


Kinderfeestje of teamuitje

Ben je binnenkort jarig en wil jij een spectaculair verjaardagsfeestje vieren? Kom dan boulderen bij RijnBoulder! Onder begeleiding van een instructeur ga jij met jouw vriendjes en vriendinnetjes maar liefst anderhalf uur boulderen. Daarna staat er in ons Grandcafé iets lekkers voor jullie klaar en kunnen jullie nog even napraten over alle avonturen die jullie hebben beleefd. Uiteraard kunnen we dit ook organiseren voor jouw sportclub of vereniging of gewoon een keer als je wat leuks wil gaan doen met vriendjes en vriendinnetjes. Kijk snel verder of neem contact met ons op!

Neem contact op voor meer informatie

Mountain Network Arnhem Rijnboulder
+31 (0)88 123 68 50 of mail: rijnboulder@mountain-network.nl