Klimmen in Leeuwarden

Klimmen voor iedereen!

Sinds 2019 staat staat ook in de hoofdstad van Friesland de klimsport helemaal op de kaart! Klimmen in Leeuwarden doe je bij Noardwand! Kom hier alles te weten over hoe je kan komen kennismaken met Noardwand en je klimcarrière een goede start kan geven. Het is namelijk niet mogelijk om zomaar binnen te komen en te komen klimmen. Klik hieronder op het onderwerp waar je meer over wil weten.


Clip 'n Climb

Wil je op een ontspannen manier klimmen en klauteren? Dan is er de Clip ’n Climb; maar liefst elf klimchallenges staan op je te wachten! Na een instructie van een instructeur ga je de challenges op waar je jezelf kan inklikken en aan de slag kan, natuurlijk veilig gezekerd door de automatische zekersystemen. De activiteit is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar oud, ook volwassenen kunnen zich hier prima vermaken.


Starten met klimmen

Wil je echt kennismaken met de klimsport? Dan kun je deelnemen aan de Kennismakingsles. Onder begeleiding van een instructeur ga je met elkaar aan de slag op de echte klimwanden in Noardwand. Anderhalf uur lang word je volledig ondergedompeld in de klimsport. De instructeur blijft voortdurend bij de clinic om je te voorzien van tips en tricks en natuurlijk om de veiligheid te waarborgen. Deze activiteit is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar oud.


Zelfstandig klimmen

Wil je zelfstandig klimmen bij Noardwand? Dan dien je een Klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope (KVB) te hebben gehaald of te kunnen aantonen dat je klimervaring hebt. Een keer een kennismakingsles hebben gevolgd is NIET voldoende om zelfstandig aan de slag te kunnen. Het KVB kan bijvoorbeeld via de Basiscursus Volwassenen Indoor Toprope gehaald worden die geregeld in het klimcentrum worden gegeven. Kinderen jonger dan 14 jaar mogen niet zelfstandig klimmen, ook niet als zij in het bezit zijn van een klimvaardigheidsbewijs. Vanaf 14 jaar, na toestemming van je ouder/verzorger, mag je zelfstandig aan de slag. Ben je jonger dan 14 jaar? Dan is de Mountain Club Noardwand misschien wel wat voor jou. Dit is de kidsklimclub voor kids van 8 t/m 17 jaar van Mountain Network in Leeuwarden waar je elke week kan meetrainen.


Zelfstandig boulderen

Wil je boulderen bij Noardwand? Dat kan natuurlijk! Boulderen is een variant van de klimsport zonder touwen, op lagere wanden met dikke valmatten eronder om een eventuele val te breken. Je kan hiervoor gewoon binnenlopen en je melden bij de balie. Zij leggen je dan alles uit. Let wel even op het volgende:

  • Kids jonger dan 6 jaar kunnen niet boulderen in Leeuwarden
  • Kids van 6 t/m 12 jaar staan onder direct toezicht van een ouder/verzorger. We hebben geen kidsroutes in de boulderhal houd daar rekening mee!
  • Vanaf 12 jaar mag je zelfstandig boulderen, na schriftelijke toestemming van een ouder/verzorger als je minderjarig bent.

Klimmen voor groepen

Wil je met vrienden, team of bedrijf een keer kennismaken met de klimsport, of wil je je kinderfeestje op de klimwand vieren? Dan ben je in Leeuwarden aan het goede adres! We organiseren voor ieder wat wils, van de Clip ’n Climb tot aan clinics op de klimwand. Neem gauw een kijkje op de onderstaande pagina’s voor de mogelijkheden!


Belangrijke informatie

Voor je eerste bezoek kun je al veel online regelen:

Begeleide activiteiten

Voor de activiteiten die begeleid worden door Mountain Network kun je online boeken door naar de betreffende pagina van de activiteit te gaan. Spontaan inlopen kan natuurlijk ook, maar de kans bestaat dat de activiteiten op dat moment niet gegeven worden, of dat ze vol zitten.

Zelfstandig klimmen/boulderen

Wil je zelfstandig aan de slag dan dien je je in te schrijven bij Mountain Network. Dit kan op dit moment enkel op locatie. Ben je minderjarig, dan zullen je ouders op dat moment toestemming moeten geven.

Voor meer informatie over Noardwand, openingstijden, tarieven enzovoort verwijzen we je door naar www.noardwand.nl .

Veel klimplezier gewenst!

Mountain Network Noardwand
Fiswerderweg 3
8917 EW  Leeuwarden
T: 088-123 68 60
E: noardwand@mountain-network.nl